inktpatronen

Waar let je op bij het kopen van nieuwe inktpatronen?


Door de coronacrisis hebben veel mensen ontdekt dat een printer in deze tijd geen overbodige luxe is. De printer is nog nooit zo vaak gebruikt. Even het huiswerk van je kinderen uitprinten of iets voor je werk… voordat je het weet zijn de inktpatronen van je Canon PG 545 weer op. Hoewel de aanschaf van een nieuwe printer je vaak al enorm veel kopzorgen bezorgd, moet ook het kopen van nieuwe inktpatronen zeker niet onderschat worden. Zorg er in elk geval voor dat je altijd een voorraadje in huis hebt liggen. Zeker nu. De levertijden zijn immers langer dan gewoon en je print veel meer. Maar voor welke inktpatronen kies je? Is er verschil in kwaliteit? En hoe weet je zeker dat deze goed werken voor jouw printer? Kortom: waar let je op bij het kopen van nieuwe inktpatronen of cartridges?

Voor welke inktpatronen kies ik?

Allereerst is het belangrijk om meer te weten te komen over jouw eigen printer. Pak het instructieboekje erbij en je komt al een heel eind. Hierbij is het belangrijk om op de fabrikantcode van de printer te letten. Op basis van deze code vind je eenvoudig de inktpatronen die voor deze printer geschikt zijn. Ben je de handleiding kwijt of heb je je printer tweedehands gekocht en heb je deze dus niet meer in je bezit? Dan kun je de juiste inktpatronen ook vinden door het merk- en typenummer van je printer via een zoekmachine op te zoeken. Online vind je vaak eenvoudig de inktpatronen die bij jouw printer horen. Dat scheelt weer zoekwerk.

Ben je al jaren in het bezit van dezelfde printer, maar moet je nu pas echt voor de eerste keer nieuwe cartridges bestellen? Dan is het nog eenvoudiger te vinden welk type je nodig hebt. Dit staat namelijk gewoon op de oude exemplaren.

Voor welke inktpatronen kies ik?

Kies je voor huismerk of niet?

Zodra je de fabrikantcode van de printer weet, dan zijn de juiste inktpatronen snel gevonden. Besef echter wel dat je er dan nog niet bent. Ook op basis van di fabrikantcode zal je nog uit een enorm aanbod moeten kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor een huismerk of niet?

Logischerwijs is een huismerk goedkoper dan originele inktpatronen. Maar is er ook een verschil in kwaliteit? Welke keuze je maakt is eigenlijk geheel aan jou. Alle inktpatronen moeten voor de verkoop uitvoerig worden getest. In principe zullen ze qua kwaliteit dus niet echt onder doen voor elkaar. Toch geven veel mensen toch de voorkeur aan originele inktpatronen. Zo weten ze zeker dat deze volledig geschikt is voor hun printer en lopen ze ook niet het risico dat mogelijk de garantie vervalt wanneer een huismerk roet in het eten gooit.

Standaard maat of XL-variant?

Inktpatronen zijn in heel veel verschillende formaten verkrijgbaar. Welk formaat voor jou de beste keuze is, hangt voornamelijk af van hoeveel je print. Kies je voor een XL-variant? Wees er dan zeker van dat je relatief veel print. Als dat het geval is, betaal je op de lange termijn uiteindelijk per pagina minder. Dit is bijvoorbeeld een optie die vaak op kantoren wordt toegepast. Nu je meer vanuit huis werkt, kan het echter ook prettig zijn om XL-patronen in huis te hebben.

Print je alsnog niet al te veel? Dan volstaat de standaard maat. Hier heb je dan genoeg plezier van en je betaalt ook nog eens relatief weinig.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl