Wat zijn de voordelen van een radiator in huis?


Je hebt vast wel eens bij iemand thuis bijvoorbeeld Henrad radiatoren zien hangen. Ook al wist je misschien niet dat die van Henrad was. Andere radiatoren zijn ook vaak te zien in woonkamers, keukens, noem maar op. Er zitten namelijk veel voordelen aan een radiator in huis. Zeker als je het bijvoorbeeld vergelijkt met een kachel.

Wat doet een radiator precies?

Van een kachel weet je waarschijnlijk wel hoe deze werkt, er wordt een brandstof verbrand en daarmee wordt de kamer waar de kachel staat warmer. Vaak verbranden de kachels gas, niet erg duurzaam dus. Een radiator verwarmt je huis door middel van warm water dat er doorheen stroomt. Dat warme water komt uit je cv-installatie. Hoe goed je radiator is voor het milieu hangt dus af van je cv-installatie. Maar zelfs als die op gas draait, kan je alsnog je radiatoren houden en enkel de cv-ketel vervangen door een elektrische variant bijvoorbeeld.

Henrad radiator

Waarom een Henrad radiator?

Henrad radiatoren zijn de koplopers op het gebied van radiatoren. Ze maken dan ook steeds duurzamere opties. Waar ze daarnaast ook in uitblinken is het design. Radiatoren staan er namelijk wel om bekend dat ze niet het mooiste aangezicht zijn in huis. Veel mensen hebben dan ook een ombouw om hun radiator heen om deze uit het zicht te halen. Maar Henrad radiatoren zien er van zichzelf al mooi uit. Dat scheelt dus weer de moeite van het uitzoeken en plaatsen van een ombouw. En bovendien ziet het er nog mooier uit dan een ombouw ook.

Voordelen van radiatoren

In oudere woningen staan soms nog houtkachels. Als hiermee iets verkeerd gaat kunnen er schadelijke stoffen vrijkomen. Die zijn niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor jezelf. Bij radiatoren heb je dit probleem niet. Ook maken radiatoren de kamer waar ze staan lekker snel warm. Zo zit je niet in kou af te wachten tot het eindelijk weer warm wordt in je huis. En als het koud is heb je ook kans dat het buiten nat weer is. Bijvoorbeeld sneeuw of regen. Een radiator is uitermate geschikt om je kleren dan op te laten drogen. Zo wordt je zelf warm en droog, en je kleren ook.

Verder kan je elke radiator ook afzonderlijk uitzetten. Zo kan je ervoor kiezen om de ene ruimte wel te verwarmen en de andere niet. Op die manier verbruik je zo min mogelijk energie en zit je er toch warmpjes bij. Heb je bijvoorbeeld een ruimte in je woning die je enkel als kantoor gebruikt? Dan kan de verwarming daar na werktijd natuurlijk gewoon uit.

Nadelen van radiatoren

Naast de voordelen zijn er ook en paar nadelen. Zo vinden veel mensen radiatoren dus niet mooi. Maar dat is dus makkelijk te verhelpen met een ombouw, of Henrad radiatoren. Je kan ook een lichte ruis horen door het water dat erdoorheen stroomt. Maar zolang je niet met je hoofd op de radiator slaapt zul je daar weinig last van hebben.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl