hoeslaken nodig?

Waarom heb je een hoeslaken nodig?


Hoeslakens zijn er tegenwoordig in allerlei kleuren en materialen. Weet jij eigenlijk waarom het verstandig is om een hoeslaken om het matras doen? Het is in de eerste plaats zo dat het natuurlijk een stuk hygiënischer is, omdat je een hoeslaken kunt wassen en een matras meestal minder goed. Naast hygiëne is een hoeslaken ook goed om te gebruiken voor het matras. Het beste is om eerst een molton/matrasbeschermer om het matras te doen en dan nog een hoeslaken. Zo wordt het vocht wat je ’s nachts verliest goed opgevangen en gaat uw matras langer mee.

Naast hygiëne en een verlengde levensduur van het matras is een hoeslaken ook gewoon heel fijn om op te liggen. Hoeslakens zijn veel zachter aan uw huid en zorgen ervoor dat je een fijne nachtrust ervaart.  Er zijn verschillende soorten hoeslaken hieronder alle soorten op een rijtje:

Molton / Matrasbeschermer

Een molton, ook wel matrasbeschermer genoemd, beschermt het matras en verlengt de levensduur van uw matras. Een molton vangt namelijk het vocht op dat je ‘s nachts verlies en de molton voorkomt hiermee vocht schade aan uw matras. De molton is vaak te warm om op te liggen, dus een hoeslaken is aan te raden.

Normaal hoeslaken

Het meest gangbare hoeslaken is bedoeld voor matrassen met een dikte van 25, 30 tot 35 cm. Deze zijn verkrijgbaar voor bijna alle matras afmetingen tot wel 220 cm. De matrasmaat is de lengte en de breedte, kijk altijd goed of de maten van het hoeslaken en het matras overeenkomen.normaal hoeslaken

Boxspring hoeslaken

Boxspring matrassen zijn een stuk dikker dan reguliere matrassen. Daarom zijn hier aparte hoeslakens voor ontworpen. Deze hoeslakens zijn geschikt om het gehele hoeslaken matras te bedekken en soms zelfs ook de topper. Echter, kunt je beter kiezen om een aparte hoeslaken te nemen voor de topper als je alleen een hoeslaken daarvoor wilt.

Topper hoeslaken

Een topper is een heel dun matras wat vaak nog boven op een boxspring matras wordt gelegd om nog zachter te kunnen liggen. Als je alleen een hoeslaken om de topper wilt, zijn hier speciale hoeslakens voor! Super handig, want zo heb je geen last van overtollige stukken stof.

Split (topper) hoeslaken

Als je matras uit twee delen bestaat en het linker en rechter hoofdeinde los van elkaar omhoog kunnen bewegen, is een split hoeslaken een fijne oplossing. Deze hoeslakens hebben een speciale split die het mogelijk maakt om de hoofdeinden vrij te laten bewegen zonder dat er aan het hoeslaken getrokken wordt. Deze split hoeslakens zijn er ook speciaal voor toppers. Ook zijn er dubbele split hoeslakens voor toppers en reguliere matrassen. Deze hoeslakens zijn bedoeld voor matrassen die zowel het voeteneind als het hoofdeind vrij van elkaar kunnen bewegen.

Het is altijd fijn om meerdere hoeslakens in huis te hebben dan kun je deze regelmatig door wisselen en zo blijf te bed lekker schoon en fris!

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl