Waarom snel een huis verkopen handig is

Waarom snel een huis verkopen handig is


Denk je er aan om je huis te verkopen? Vele mensen denken dat het verstandiger is om eerst een nieuw huis te kopen en daarna pas hun huidige huis te verkopen. Dit is echter niet zo! In deze blog leggen we je uit waarom het beter is je huis snel te verkopen. 

Uw huis verkopen kan lastiger zijn dan u denkt

Het verkopen van uw huis kan lastig zijn en een hoop geregel met zich meebrengen. Vaak komen verkopers er al snel achter dat hun huis kwijtraken nog niet zo makkelijk is als het lijkt. Er spelen allerlei zaken mee, zoals het in contact komen met een makelaar, het ontvangen van kijkers waarbij het huis goed in orde moet zijn, en het gebrek aan zekerheid. Dat zijn veel dingen aan uw hoofd, terwijl u hier misschien geen ruimte voor heeft in uw hoofd of er helemaal geen tijd voor heeft. Zo kan het verkopen van een huis frustratie of zelfs stress opleveren. Dat moet toch anders kunnen?

De voordelen van direct verkopen

Gelukkig is er een andere optie: uw huis direct laten opkopen. Wanneer u hiervoor kiest slaat u veel vervelende stappen over die normaliter komen kijken bij het verkopen van een huis, en bespaart u ook nog eens veel kosten. U geeft door wat voor type huis u wilt verkopen, en krijgt binnen 24 uur al een reactie met een goed en eerlijk bod. Bent u het toch niet eens met het bod? Dan zit u nergens aan vast, en hoeft u er niet op in te gaan. Gaat u akkoord, dan wordt de verdere verkoop overgenomen, inclusief alle formaliteiten en kosten. Vervolgens kan de overgang van bezichtiging tot betaling snel gaan, en na de verkoop ontvangt u direct uw geld.

Het besparen van kosten

Een andere reden waarom snel een huis verkopen handig kan zijn is het besparen van kosten. Om te beginnen krijgt u zelf niet te maken met een makelaar, en dus ook niet met makelaarskosten. Hoewel de overdracht natuurlijk via de notaris verloopt, worden ook de notariskosten volledig overgenomen wanneer u besluit uw huis op te laten kopen. Direct verkopen is dus niet alleen handig omdat het moeite bespaart, maar is ook vanuit financieel oogpunt voordelig. Maar is het dan zo simpel als het klinkt?

Van aanvraag tot koopakte

Het direct verkopen van uw huis is simpeler dan u misschien denkt. Het proces bestaat uit slechts vier eenvoudige stappen.  Allereerst komt het aanmelden uw woning. Daar zijn geen kosten aan verbonden, en het is altijd volledig vrijblijvend. Het aanmelden verloopt via het invullen van een aanvraagformulier.  De tweede stap is het ontvangen van een reactie. Binnen 24 uur komt er een reactie binnen waarin uw wensen worden besproken, en een bezichtiging kan worden ingepland zodat er een nauwkeurig bod uitgebracht kan worden. Het is mogelijk om voor de bezichtiging al een bod ‘op afstand’ te ontvangen.   Als er interesse is, komt de derde stap: het ontvangen van een bod. Het definitieve bod ontvangt u na goed overleg en een bezichtiging. Wanneer u hier vervolgens mee akkoord gaat wordt een leverdatum afgesproken volgens uw wensen. Ook is een aanbetaling direct mogelijk.

Verkopen en overdragen

De vierde en laatste stap is de koopakte. Wanneer over alles is ingestemd kan de koopakte worden opgesteld en getekend door beide partijen. Hierna is uw woning officieel verkocht. Op afgesproken datum wordt de woning dan overgedragen via de notaris, en het enige wat u hierna nog hoeft te doen is verhuizen! Dus wilt u snel en moeiteloos uw huis verkopen en hierbij ook nog kosten besparen? Dan is direct verkopen daarvoor zeker een goede manier.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl