De waskamer gezellig inrichten doe je zo!


De waskamer is meestal niet echt een ruimte waar we veel aandacht aan besteden. Het blijft vaak een verlaten kamertje in huis die enkel wordt gebruikt om even snel de was in te doen om daarna snel te vertrekken. Maar waarom ziet deze ruimte er eigenlijk altijd zo slordig uit? Echt nodig is het niet en om het wassen en strijken wat leuker te maken is het toch juist fijn als ook deze kamer bruist van gezelligheid? Met een beetje creativiteit en de handige tips uit dit artikel maak jij van de wasruimte een gezellige kamer. Zo maak je van een vervelend klusje toch nog iets leuks.

De waskamer gebruiken voor extra opbergruimte

In vrijwel elke waskamer staan zowel een wasmachine als een droger. Dit in een kleine ruimte zorgt er al gauw voor dat de rest van de ruimte onbenut blijft. Gelukkig zijn daar ook genoeg oplossingen voor te vinden. Zo bestaan er speciale kasten die om de apparaten heen gebouwd kunnen worden. Hierdoor creëer je een heleboel opbergruimte, waardoor je meer ruimte bespaart in de rest van de woning. Ondertussen is het ook nog eens netjes weggewerkt. Dat noemen we nog eens een echte win-win situatie! Wist je dat er ook speciale lades bestaan waarin je je strijkplank kunt wegwerken. Wij vinden dit echt een ideale uitvinding. Iedereen is wel bekend met het probleem dat een strijkplank eigenlijk altijd in de weg staat. Nu kan je hem, zodra je er klaar mee bent, uit het zicht opbergen.

De waskamer opfleuren

Energiezuinige apparaten daar, kasten hier, alles opgeruimd… check! Wat vergeten we nu nog? Het decoreren van de waskamer natuurlijk! Want wie zegt dat een kamer waarin je enkel de was doet ook direct saai moet zijn? Alleen al een leuk kleurtje aan de muren doet wonderen en hoeft helemaal niet veel te kosten. Tip: schaf een radio of cd-speler aan voor de waskamer, zodat je iets leuks hebt om naar te luisteren tijdens het wassen of strijken. Zo maak je het wassen direct een stuk aangenamer. Ook leuke posters, een behangetje of een leuk vloerkleed doen wonderen om deze kamer een fijne opfrisbeurt te geven. Denk ook aan een ventilator of mobiele airco als de waskamer snel warm wordt in de zomers. Zo is het strijken in de zomer een iets minder vervelende klus.

Waskamer: handige tips

In de waskamer beschik je vaak maar over een beperkte ruimte. Zeker met een groot gezin is het dan ook lastig om alle was kwijt te kunnen of op te hangen. Gelukkig zijn er genoeg innovatieve manieren om de ruimte optimaal te benutten. Als je een fan bent van je was drogen in de buitenlucht is een wasrek geen overbodige luxe. Maar dit kan wel heel veel ruimte in beslag nemen in de waskamer. Om dit te voorkomen is een wasrek aan het raam een aanrader. Deze kan je gemakkelijk vastmaken aan de onderste raamstijl en kan na gebruik ook weer ingeklapt worden. Zo heb je altijd een wasrek bij de hand. Moet je de waskamer nog inrichten en weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan raden wij aan om de wasmachine altijd op de juiste hoogte te plaatsen. De meeste mensen ondervinden vroeg of laat problemen bij bukken of juist boven hun hoofd werken. Daarnaast is het ook nog eens erg onhandig als je veel werk moet verrichten om de was in- of uit de wasmachine te halen. Je bespaart jezelf een hoop gedoe door de wasmachine direct op jouw hoogte te plaatsen. De ruimte eronder kan je ook nog eens gebruiken voor extra planken of lades.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl