Wat komt er allemaal kijken bij een gevelrenovatie

Wat komt er allemaal kijken bij een gevelrenovatie?


Is je gevel dringend aan renovatie toe, maar weet je niet goed wat je moet verwachten? Je goed informeren is erg belangrijk voor je een gevelrenovatie laat uitvoeren. Gelukkig kan je hieronder wat informatie terugvinden!

Wanneer is een gevelrenovatie belangrijk

Als je huis erg verouderd is dan kan het zijn dat deze schade heeft opgelopen. Als de schade erg zichtbaar is dan is het tijd voor een gevelrenovatie. Een gevelrenovatie zorgt ervoor dat je huis weer een mooie uitstraling heeft. Een gevelrenovatie zorgt er daarnaast ook voor dat vocht minder snel je huis binnensluipt en zo vermijd je nare schimmels.

Er komt heel wat kijken bij een gevelrenovatie

Stenen worden vervangen

Stenen die los zitten of die ernstig beschadigt zijn kunnen vervangen worden bij een gevelrenovatie. Door deze stenen te laten vervangen voorkom je dat andere stenen ook kapot gaan.

Ook het raam wordt eventueel vervangen

Ook het raam van je voorgevel kan vervangen worden tijdens deze procedure. Het hangt er natuurlijk van af of het echt nodig is of niet.

Stenen worden gereinigd

Je gevel kan je op verschillende manieren laten reinigen, afhankelijk van hoe vuil je gevel is wordt er voor een bepaalde methode gekozen. Je kan je gevel chemisch laten reinigen, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van stoom, zandstralen of nevenstralen.

Een likje verf

Indien je dat wenst kan je gevel ook volledig opnieuw geschilderd. Zo heeft je huis opnieuw een frisse en uitnodigende uitstraling!

Vergeet ook je dak niet

Een mooie verzorgde gevel is natuurlijk niet veel waard als je dak rot en lelijk is. Vergeet daarom ook je dak niet te laten verzorgen. Het is misschien geen slecht gedacht om een gevelrenovatie te combineren met prachtige dakpanplaten om het uitzicht van je gevel compleet te maken!

Voegen worden hersteld en gerenoveerd

Kapotte voegen ogen onverzorgd en zijn ook bijzonder schadelijk voor je woning. Kapotte voegen zorgen er namelijk voor dat vocht zich kan opstapelen in de buitenmuur en daardoor kunnen er barsten komen. Bij een gevelrenovatie worden voegen uitgeslepen en vervolgens worden ze schoongemaakt. Als laatste worden de voegingen opnieuw geplaatst.

Eventueel afwerken met gevelbekleding

Om je huis helemaal op te fleuren kan je kiezen om gevelbekleding op je gevel te laten plaatsen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor crepi, wat gevelpleister is en die zorgt voor een nette uitstraling van je woning. Voor een charmante uitstraling kan je ook kiezen voor houten gevelbekleding. Er zijn nog tal van andere mogelijkheden!

Impregnatie

Je gevel wordt als laatste stap beschermd tegen water door een extra laagje aan de stenen aan te brengen. Op die manier trekt het vocht niet je huis binnen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl