Hoe weet je of een betonlook vloer de ideale vloer is voor jou?

Hoe weet je of een betonlook vloer de ideale vloer is voor jou?


Het is belangrijk om bij de overweging een betonlook vloer in huis te nemen te ontdekken of het voor jou de ideale vloer is. Hoe kom je daarachter? Dat is heel simpel. Het is in de eerste plaats belangrijk om te weten wat een betonlook vloer precies is. Het is eveneens handig om te weten wat de voordelen en nadelen zijn.

Antwoord op alle vragen

Verder is het praktisch gezien voor de beeldvorming van belang om te weten welke kleuren er allemaal zijn. Wat maakt deze vloer zo speciaal? Is het ook een geschikte vloer voor een huishouden met jonge kinderen en huisdieren? Gaat deze vloer lang mee en is er sprake van gevoeligheid voor krasjes? Als je antwoord hebt op alle vragen is het gemakkelijk vast te stellen of een betonlook vloer de ideale vloer is voor jou.

Betonlook vloer als basis in je interieur 

Een betonlook vloer is gemaakt van polyurethaan. Dat is een kunsthars die flexibele eigenschappen heeft, zodat je het lopen erop als comfortabel ervaart. In tegenstelling tot echt beton zijn betonlook vloeren warm en sfeervol in plaats van koud en kil. De vloer krijgt een afwerking met een speciale coating. Hierdoor ontstaat er een beschermend karakter tegen krasjes.

Tip: zorg wel voor meubelviltjes onder stoelpoten van meubels die je vaak verschuift.

De vloer gaat heel lang mee hoewel de speciale coating  als toplaag door gewoon gebruik na een jaar of acht aan vernieuwing toe is. Betonlook vloeren zijn voor alle soorten huishoudens geschikt en ook als je kinderen hebt. Of als je huisdieren hebt. Het voordeel van deze vloer is zelfs dat je kruimels, stofjes en vuiltjes niet zo snel ziet. De betonlook vloer heeft namelijk het speciale karakter van een levendig uiterlijk door een verweven patroon van kleuren.

Betonlook vloer als basis in je interieur 

In alle kleuren en met eigen keuze voor de levendigheid van het patroon

Betonlook vloeren zijn in alle kleuren die je maar bedenkt te creëren. Je kiest dus eerst je favoriete kleur voor jouw interieur. Dan bepaal je daarna de mate van levendigheid van het verweven kleurenpatroon. Zo zorg jij voor je eigen unieke vloer in je interieur. Wil je een concrete indruk krijgen van de mogelijkheden? Op G-vloeren.nl vind je niet alleen kleursamples, maar ook een tool om je eigen betonlook vloer samen te stellen.

Alle bijzondere kenmerken van een betonvloer even op een rijtje:

  • Naadloos
  • Slijtvast
  • Waterdicht
  • Geluiddempend
  • Gaat jarenlang mee
  • Duurzaam en uniek karakter
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • In alle kleuren en patronen te realiseren

Zijn er nadelen?

Een betonlook vloer heeft ook nadelen. Het is bijvoorbeeld niet de allergoedkoopste vloer in aanschaf, maar ook niet de duurste. Bovendien is het wel een vloer die als je wilt een leven lang meegaat. Een ander nadeel is dat de vloer niet in één dag is te plaatsen. Daar is meer tijd voor nodig, maar dan heb je ook wat. De nadelen zijn wat dat betreft te verwaarlozen. Dus weet je nu of de betonlook vloer de ideale vloer is voor jou.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl