Is kunstgras kopen een slim idee

Is kunstgras kopen een slim idee?


Kunstgras is eigenlijk veel handiger dan echt gras, want het ziet er mooi uit en het is gemakkelijk te onderhouden. Tegenwoordig is kunstgras haast niet van een natuurlijk gazon te onderscheiden. Toch is er in veel tuinen nog echt gras te vinden of ligt het vol met tegels. Loont het om kunstgras te kopen en zo ja: welke voordelen levert dit op?

Hoe duurzaam is kunstgras?
Kunstgras is onderhoudsvrij en daarom hartstikke duurzaam. In tegenstelling tot een echt gazon hoef je kunstgras niet te maaien. Bovendien is ook bemesten niet nodig. Maak je over warme en droge perioden geen zorgen, want kunstgras verkleurt niet. Dit betekent dat je water bespaart en ook stoot je minder co2 uit. Kunstgras is daarom een duurzaam en aantrekkelijk alternatief voor een natuurlijk grastapijt.

Vervang je straatwerk door kunstgras
Ligt je tuin vol met tegels? Dit kan bij hevige regenval leiden tot overstromingen. Tegelwerk zorgt er namelijk voor dat water niet goed kan weglopen. Hier heb je bij kunstgras geen last van, want dankzij goede drainage zakt regenwater perfect de grond in. Om die reden is het aantrekkelijk om je tegels te vervangen door kunstgras. Je tuin ziet er groener uit en je hebt minder last van overtollig regenwater. Een uitstekende reden om kunstgras te kopen!

Welke voordelen biedt kunstgras nog meer?
Kunstgras is dus duurzaam en een aantrekkelijk alternatief voor een betegelde tuin. Wat zijn nog meer voordelen van kunstgras kopen?

1. Met kunstgras ben je het hele jaar verzekerd van een groene tuin;
2. Een kunstmatig gazon is ideaal voor kinderen, speeltoestellen en een buitenzwembad;
3. Kunstgras heeft een lange levensduur en gaat met gemak 25 jaar mee;
4. Kunstgras is ideaal voor mensen met hooikoortsklachten of andere allergieën;
5. Dit type grastapijt is onderhoudsvriendelijk en levert je dus heel wat extra vrije uurtjes op!

Kunstgras leggen doe je zo!
Wil je niet continu in de tuin bezig zijn, maar wel optimaal genieten van het buitenleven? Met kunstgras vang je twee vliegen in één klap. Je profiteert namelijk van een groene tuin en tegelijkertijd hoef je slechts beperkt onderhoud te plegen. Kunstgras leggen doe je gemakkelijk zelf, maar zorg wel voor een goed werkend drainagesysteem. Op die manier voorkom je dat je tuin na een forse regenbui blank komt te staan. Kunstgras kopen? Bekijk het aanbod op de site en bestel direct online!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl