plissegordijn

Wat zijn plisségordijnen?


Plisségordijnen zijn zeer mooie en functionele raamdecoratie. Ondanks de vele voordelen van deze raamdecoratie, ontdekken we steeds vaker dat mensen hier nog nooit van gehoord hebben. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! In dit artikel vertellen we meer over de voordelen van plisségordijnen en leggen we uit wat deze vorm van raamdecoratie precies inhoudt. Overweeg jij ook om de overstap te maken naar plisségordijnen? Lees dan de volgende informatie goed door.

Wat verstaan we onder plisségordijnen?

Op bekende webshops voor raamdecoratie zoals https://www.onlinerolgordijnen.nl/plissegordijnen vind je een groot assortiment aan plisségordijnen. Toch is niet iedereen bekend met deze vorm van raamdecoratie. Dit zijn gordijnen die gevormd worden door strak gevouwen en geplooide stof. Plissé betekent ook wel ‘gevouwen’ in het Frans. Het aanbod in deze gordijnen is ontzettend divers. Je kunt kiezen uit diverse stoffen, bediening en speciale ophangsystemen. Hierdoor is er altijd wel een gordijn die bij jouw smaak en wooninterieur past. Plisségordijnen staan vooral bekend om het zogenoemde ‘Top-Down Bottom-Up’ systeem.

Prijzen van plisségordijnen

De prijzen van plisségordijnen zijn geheel afhankelijk van de stof en het bedieningssysteem. Je kunt het gordijn dan ook zo duur maken als je zelf wilt. Zo kun je kiezen voor standaard gordijnen of op maat gemaakte plisségordijnen. Het nadeel van standaard gordijnen is dat deze echt niet voor iedere raam geschikt is. Als je een plisségordijn op maat laat maken, geniet je van veel meer keuzevrijheid en weet je zeker dat het gordijn perfect aansluit op jouw raam en wensen.

Wil je geld besparen op jouw keuze voor plisségordijnen? Doe dan research naar de prijzen van verschillende websites en wacht eventuele speciale acties af. Door meerdere offertes op te vragen kan je extra geld besparen om hét perfecte gordijn aan te schaffen.

plissegordijn uitleg

Top-Down Bottom-Up systeem

Plisségordijnen staan voornamelijk bekend om het Top-Down Bottom-Up systeem. Hierbij kan het gordijn aan de onderkant en bovenkant van beneden naar onderen bewogen worden. Het voordeel hiervan is dat je het gordijn in het midden kan laten rusten. Hierdoor is het mogelijk om de privacy zoveel mogelijk te waarborgen, zonder dat je hierdoor te maken krijgt met een verlies van het natuurlijke lichtval. Dit is een ideale optie voor in de woonkamer.

Voordelen van plisségordijnen

Plisségordijnen beschikken over talloze voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Elegante en tijdloze uitstraling: veel mensen kiezen voor plisségordijnen omdat ze op zoek zijn naar een elegante en toch tijdloze uitstraling voor hun wooninterieur. Gordijnen die ieder interieur complimenteren en waar ze jarenlang van kunnen genieten. Met plisségordijnen beschik je over een geweldige vorm van raamdecoratie en zonwering in één.

Hoog isolerende functie: plisségordijnen beschikken over een bijzonder hoge isolerende functie. De raambekleding houdt de tocht van buiten tegen en zorgt ervoor dat de warmte binnenshuis ook daadwerkelijk binnen blijft. Wil je profiteren van een lagere energierekening en een verhoogd wooncomfort? Kies dan voor dubbele plisségordijnen van https://www.onlinerolgordijnen.nl/  voor de meeste energiebesparing.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl