leren eetkamerstoelen

Welk leer past het best bij mijn eetkamerstoel?


Er zijn vele soorten leer waar je uit kunt kiezen voordat je je keus maakt. Wat wil je precies, heb je kinderen waar je rekening mee moet houden, wat straalt de rest van je huis uit? Leren eetkamerstoelen zijn namelijk echte sfeermakers in je huis, en het belangrijk om goed te kiezen wat bij jouw interieur past. Met deze vier leersoorten hopen wij jou keuze iets makkelijker te maken voor jouw toekomstige leren eetkamerstoelen.

Toledo leer

We beginnen gelijk met het meest gebruikte leer in de meubelindustrie: Toledo leer. Toledo is een afgedekte leersoort en is voorzien van enkele verf- en laklagen ter bescherming. Het slijt niet snel en blijft er lang goed uitzien. Het verkleurt minder snel dan andere leersoorten en heeft een hoge lichtechtheid.

Het is een leersoort die beschikbaar is in veel kleuren en wanneer er een kras of andere schade is, is dit leer geheel te herstellen.

toledo leer eetkamerstoelen

Rancho leer

Een open leersoort vervaardigd van Zuid-Amerikaanse runderen. Het leer voelt soepel, glad en warm aan. Maar doordat het een open structuur heeft, is het ook gevoelig voor vlekken. Wij zouden dan ook aanraden om minimaal 1 keer per jaar het leer te (laten) impregneren. Het leer geeft uw stoel een stoere, maar natuurlijke look.

rancho leer steel

Vintage leer

Een open leersoort met een waxlaag eroverheen. Dit geeft het leer een doorleefde uitstraling aan, maar ook geeft het een bescherming tegen zonlicht en uitdroging. Het leer is minder gevoelig voor vlekken maar we adviseren toch om het minimaal één  keer per jaar te laten impregneren.

vintage leer

Kenia leer

Een geschuurde buffelhuid die afgewerkt is met transparante aniline kleurstoffen. Het leer heeft een open structuur waardoor het ook warm aanvoelt, maar is erg gevoelig voor vlekken. Het is raadzaam om het leer te impregneren.

kenia leer eetkamerstoel

Zo zijn er een hoop leersoorten beschikbaar en zit jouw droom leren eetkamerstoel er vast bij. Denk er goed over na welke leersoort het best in jouw interieur én gezin past. Heb je een huis met (jonge) kinderen of huisdieren, dan kunnen sommige leersoorten snel gaan vlekken, kies in dat geval voor het Toledo leer, makkelijk schoon te maken en goed te herstellen. Kijk ook naar de kleur van het leer wanneer je deze beslissing maakt, vlekken in donker leer vallen natuurlijk minder op. Het voordeel van het meeste leer is dat ze in veel kleuren worden aangeboden, hierdoor is het makkelijk om een goede kleur te vinden bij jullie ideale leren eetkamerstoelen. Maar het allerbelangrijkste is dat jullie je goed voelen bij de stoelen die je kiest. Ga naar de winkel en probeer het daar uit, doe je research en zorg dat het leren eetkamerstoelen zijn waar je nog een lange tijd mee zou willen doen!

 

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl