isoleren woning

Uw woning beter isoleren


Het is van groot belang dat u voor een goede isolatie binnen uw woning zorgt. Door uw woning op de juiste wijze te isoleren kunt u uw jaarlijkse energiekosten flink verlagen! Dit is echter niet de enige reden om voor een verbetering van de isolatie binnen uw woning te zorgen. Denk bijvoorbeeld ook aan het feit dat een verbeterde isolatie voor een hogere isolatiewaarde zorgt. Dit maakt het op termijn makkelijker om uw woning tegen een hogere prijs te verkopen. Reden genoeg om het verbeteren van uw isolatie te overwegen.

Wij spraken met een ervaren glaszetter over de mogelijkheden die u tegenwoordig heeft als u de isolatie binnen uw woning wilt verbeteren. Het verbeteren van uw isolatie kan namelijk niet alleen door uw enkel glas te vervangen voor dubbel glas. Heeft u bijvoorbeeld al eens gekeken naar de mogelijkheid om uw dakbedekking te vervangen? Wanneer u in het geval van een plat dak niet voor een bitumendakbedekking maar voor een groen dak kiest, houdt u de warmte ’s winters veel makkelijker binnen uw woning.

Hulp bij het vervangen van uw ruiten in huis

Wanneer u momenteel nog enkel glas in bepaalde ramen gebruikt, doet u er verstandig aan om deze zo snel mogelijk te vervangen voor dubbel glas. Het is vaak niet eenvoudig om enkel glas te vervangen, zonder de kozijnen rond de ruit te beschadigen. Door hier een glaszetter voor in te schakelen, kunt u de kans op beschadigingen minimaliseren. Het kost extra moeite of geld om de beschadigde kozijnen te herstellen. Reden genoeg om dit aan een specialist over te laten. Let bij de aanschaf van dubbel glas goed op de mogelijkheden die u heeft. Zo kunt u tegenwoordig bijvoorbeeld ook voor zogenaamd hr-glas of zelfs hr+-glas kiezen als u uw ruiten laat vervangen. Zo bent u alvast klaar voor de toekomst!

Betere isolatie met dikker isolatiemateriaal

Zoals eerder in dit artikel beschreven werd, is het vervangen van uw ruiten niet de enige manier om voor een verbeterde isolatie te zorgen. Denk bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid om uw isolatiemateriaal te verdikken. Een dikkere laag isolatiemateriaal zal een groter deel van de warmte uw woning in kaatsen, waardoor u minder energie verbruikt voor het verwarmen van de ruimte. Dit merkt u aan het eind van ieder jaar op uw energierekening!

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl