Zo bespaar je geld tijdens de feestdagen 

Zo bespaar je geld tijdens de feestdagen 


Heb jij een klein budget en maak je je nu al druk om de feestdagen? Gelukkig zijn er ook in deze maand een hoop dingen die je kunt doen om wat geld te besparen. Wij zetten de drie beste tips voor je op een rijtje, zodat je de kerstdagen voordeliger door kunt komen.

Tip 1: Wees slim en kies slimme kerstverlichting

Met slimme verlichting, bijvoorbeeld de Twinkly kerstverlichting, verlaag je je energierekening.

Slimme kerstlampjes zijn namelijk op afstand bestuurbaar via een app op je telefoon of tablet. Doordat je met de app timers kunt instellen, staat je kerstboomverlichting nooit meer onnodig aan. Je stelt zelf in dat de lampen gaan branden als je wakker wordt of uit werk komt, maar ook dat ze uitgaan als je van huis gaat of gaat slapen. Je hoeft er zo helemaal niet meer over na te denken. Toch vergeten je lampjes uit te zetten? Dan kun je dat op afstand gewoon nog doen. Zo branden de lampjes nooit meer onnodig. Bovendien is de Twinkly kerstverlichting dimbaar, waardoor deze niet altijd op volle sterkte hoeft te branden. Dit alles maakt dat je in de drukke kerstmaanden toch wat energie bespaart. Hoewel slimme verlichting best een investering kan zijn, zorg je er wel voor dag je voor de komende jaren gegarandeerd een lagere energierekening hebt.

Slimme verlichting is niet alleen kostenbesparend, maar ook leuk. Met de app zet je de kerstboomverlichting namelijk niet alleen aan of uit, maar kun je deze ook helemaal personaliseren. Dit betekent dat je zelf de kleur van de lampjes bepaalt en effecten kunt instellen. Wil je je boom verlichten als een candy cane? Een volledig roze boom? Flikkerende lampjes in een bepaald figuurtje? Het kan allemaal!

Wees slim en kies slimme kerstverlichting

 

Tip 2: Bepaal een budget

Eén van de grootste valkuilen tijdens de kerstperiode zijn alle onnodige uitgaven. Nog een klein cadeautje hier of een extra kerstbal daar. Zonde! Als je van tevoren een kerstbudget bepaalt, met de hoeveelheid kosten die je verwacht te gaan maken (dus zónder de leuke maar onnodige extraatjes), zorg je ervoor dat je alles makkelijk kunt monitoren. Vind je het moeilijk om je aan het budget te houden? Neem dan geen pinpas mee als je kerstinkopen gaat doen, maar pin voordat je gaat het bedrag dat binnen het budget past. Dan kun je niet eens te veel uitgeven. En door elke maand alvast een klein bedragje opzij te zetten, spaar je door het hele jaar heen je budget bij elkaar.

Tip 3: Bespaar op het eten

Het lekkere eten is tijdens de feestdagen vaak een van de grootste kostenposten. Maar ook hier kun je gelukkig slim mee omgaan. Het is bijvoorbeeld altijd goedkoper om thuis een heerlijk diner op tafel te zetten dan om in een restaurant te gaan eten. Vaak is het nog gezelliger ook. Door dan slim inkopen te doen, bijvoorbeeld door de aanbiedingen in deze periode goed in de gaten te houden en bij verschillende supermarkten te shoppen, kun je ook alweer wat besparen. Wat verder ook altijd een goed idee is tijdens de feestdagen is het geven van een Amerikaans diner. Iedereen neemt dan een paar hapjes of drankjes mee. Zo is er voor ieder wat wils én hoef jij niet voor alle kosten op te draaien.

De kerstdagen op een voordelige manier doorkomen is altijd moeilijk, maar we hopen dat het met onze tips toch gaat lukken. Met slimme verlichting en slimme inkopen bespaar je op kosten, zodat je binnen je kerstbudget blijft. Zo kun je dit jaar extra genieten van de feestdagen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl