Zo creëer je meer opbergruimte in de hal: 5 creatieve ideeën om eindelijk weer jouw winterjas kwijt te kunnen!


De wintertijd is weer bijna daar en dat betekent meerdere dingen: knusse avonden, koude dagen, een mooi kleurenpalet buitenshuis en de aankoop van nieuwe winterjassen natuurlijk. Terwijl jij dolgelukkig bent met je winterjas dames, schrik je opeens als je ziet hoeveel ruimte er nog over is aan de kapstok. Hebben jullie nu echt zoveel jassen verzameld of is de ruimte gewoon te klein? In een kleine hal kan een overvolle kapstok al snel benauwd aanvoelen. Het is dan ook moeilijk om creatief te blijven en je jassen op een praktische en mooie manier op te bergen. Gooi niet gelijk je winterjas op de trap, maar ga aan de slag met het creëren van meer opbergruimte in de hal! Wij geven je alvast 5 creatieve ideeën!

Gebruik een simpele steigerbuis

Bestaat er een loze ruimte in de hal? Eentje die eigenlijk te krap is om een grote kapstok neer te hangen, maar waarbij het ook zonde is om deze leeg te laten? Bekijk dan wat de afstand is tussen de 2 muren en monteer hier een praktische steigerbuis. Vervolgens kan je aan de steigerbuis meerdere jassen, sjaals en andere benodigdheden voor buiten hangen. Het enige wat je nodig hebt is een steigerbuis, montagegereedschap, kledinghangers en je lievelingsjassen! Het voordeel hiervan is dat je de gehele hal gebruikt en dat je ook nog eens al je aanwinsten goed kan showen. Bovendien heb je ook nog eens enorm veel plek, dus dat wordt shoppen geblazen!

Iets zelf maken

Creatievelingen vinden het vaak leuk om iets zelf te maken voor hun woning. Denk bijvoorbeeld aan een steigerhouten kast of een andere persoonlijke kapstok. Het nadeel hiervan is dat alle oplossingen vaak enorm groot zijn en dat past niet in elke hal. Bovendien is het met twee linkerhanden meestal niet te doen om ook daadwerkelijk iets zelf te maken. Ben je enorm creatief en wel geïnteresseerd in het maken van een eigen kapstok? Kijk dan eens op Pinterest voor creatieve ideetjes. Ben je niet zo handig? Dan zijn er genoeg opbergsystemen in de winkel verkrijgbaar, het zal je verbazen hoeveel innovatieve systemen er te koop zijn. Dus verras je man eens met een winterjas heren, voortaan is er genoeg plek aan de kapstok!

Plafondkapstok of kledingrek

Heb je een zeer smalle hal? Maak dan gebruik van een plafondkapstok. Dit is een kapstok, die zoals de naam eigenlijk al zegt, aan het plafond wordt gehangen. Het voordeel hiervan is dat de ruimte optisch groter lijkt, omdat er geen sprake is van belemmering van het zicht. Bovendien kan je er ook voor kiezen om onder de plafondkapstok nog wat rekken op te hangen, hier kan je bijvoorbeeld accessoires of schoenen kwijt. Is de hal wel erg smal? Schaf dan een goedkoop kledingrek aan. Deze past niet alleen helemaal bij de woonstijlen van nu, maar geeft je woning ook iets authentieks en is niet té groot voor een kleine hal. Daarnaast hoeft een kledingrek ook helemaal niet zoveel te kosten, deze koop je voor weinig op een rommelmarkt of kringloopwinkel.

kledingrek

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl