3 redenen om voor TL-verlichting te kiezen


TL verlichting behoort al vele jaren tot de absolute top in de wereld van verlichting. We zien ze tegenwoordig zelfs niet meer alleen in kantoorpanden en openbare instellingen. Ook in woningen worden ze vaak gebruikt. Zo zijn TL buizen bijvoorbeeld uitstekend geschikt bij het verlichten van een spiegel. Bovendien wordt TL-verlichting ook steeds verder doorontwikkeld. Hierdoor zien we dat ze steeds duurzamer worden en ook energiezuinigere kwaliteiten ontwikkelen. Ben jij nog steeds niet overtuigd van je aankoop? Dan geven wij je 3 redenen om toch voor TL-verlichting te kiezen. Deze verlichting beschikt namelijk over meer voordelen dan je voor mogelijk had gehouden.

1.     Energiezuiniger dan de gloeilamp

Het wordt voor de meeste mensen steeds belangrijker om duurzamer te leven. We dragen graag ons steentje bij aan het milieu. Daarnaast hebben veel mensen ook gemerkt dat duurzaam leven zelfs tot een fikse besparing in de portemonnee kan leiden. Hoewel er nóg duurzamere alternatieven zijn dan TL verlichting, zien we wel dat deze vorm van verlichting goed blijft scoren. Zeker ten opzichte van de traditionele gloei- of halogeenlamp. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een TL lamp maar liefst 4 tot 5 zoveel licht geeft als een gloeilamp met hetzelfde vermogen. Energie wordt simpelweg effectiever omgezet, waardoor er minder nodig is en het stroomverbruik af zal nemen.

Op zoek naar een nóg energiezuiniger model? Stap dan over op LED voor nog betere resultaten.

 

Licht

2.     Natuurlijke kleur

TL verlichting: je houdt ervan of je vindt het juist helemaal niks. Er is eigenlijk geen middenweg. Waar we bij LED verlichting heel veel verschillende lichtkleuren zien, is hier bij TL lampen geen sprake van. TL verlichting kan dan ook eigenlijk niet ingezet worden als sfeerverlichting. Dat is dan ook de reden dat deze vaak gecombineerd worden met andere lichtsoorten of voornamelijk voor functioneel licht op kantoor worden gebruikt. Hoewel TL licht niet als sfeerverlichting te gebruiken is, betekent dit niet dat het licht geen voordeel kent. Zo worden TL-lampen juist vaak geprezen om hun natuurlijke kleur. Het biedt geen sfeer, maar laat wel geheel waarheidsgetrouw zien hoe de werkelijkheid is. Dit is bijvoorbeeld dan ook perfect in kledingwinkels om de klant te laten zien hoe een kleur daadwerkelijk zal vallen. Maar ook thuis achter een spiegel kan dit een prima optie zijn.

3.     Lange levensduur

Het grootste voordeel van TL verlichting is toch wel de extreem lange levensduur. Hoewel veel mensen even moeten slikken als ze de prijs van een TL buis aanschouwen, begrijpen ze pas echt goed hoe deze prijs is opgebouwd wanneer ze hier gebruik van maken. TL verlichting gaat namelijk ontzettend lang mee. Bij normaal gebruik zelfs 7 tot 10 keer langer dan gloei- en halogeenlampen. Het is misschien wel even een flinke investering om de lampen aan te schaffen, maar je hebt hier vervolgens wel heel wat jaren plezier van. Dit in tegenstelling tot conventionele verlichting die om de haverklap vervangen moeten worden. Dat bespaart niet alleen heel veel tijd, maar ook nog eens onnodig veel geld.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl