3 redenen waarom jij dubbel glas zou moeten laten zetten

3 redenen waarom jij dubbel glas zou moeten laten zetten


Energie-efficiëntie is om twee redenen een veelbesproken onderwerp voor huiseigenaren: energiezuinige verbeteringen aan het huis kunnen de rekeningen van het huishouden verlagen en de waarde van het huis verhogen. Ze zullen ook jouw ecologische voetafdruk verkleinen. Dubbel glas is een van de beste woningverbeteringen die huiseigenaren kunnen kiezen, omdat ze huizen op een hogere temperatuur houden. Dubbel glas vermindert ook het buitengeluid, wat een ander bijkomend voordeel is. Maar hoe is dit type venster zoveel efficiënter dan een enkel venster?

1. Veiliger én goedkoper

Door een extra stuk glas aan jouw ramen toe te laten voegen door de Glasgigant, kun je het warmteverlies aanzienlijk laten verminderen en de jaarlijkse kosten van jouw energierekening behoorlijk verlagen. Dubbel glas heeft ook nog tal van andere voordelen – twee ruiten zijn bijvoorbeeld veel moeilijker te breken dan één, zodat ze de veiligheid van het huis verder kunnen verhogen. Ze voegen gegarandeerd waarde toe aan je huis als je van enkele beglazing naar dubbele beglazing gaat, omdat ze de algehele energie-efficiëntie van je huis zullen verhogen.

2. Een koeler huis door dubbel glas

De ruimte tussen de ruiten beperkt de doorstroming van deze warmte-energie omdat de moleculen nergens heen kunnen. Dat betekent dat, als het buiten warm is, de binnenruit koel blijft en de warmte effectief blokkeert. Het effect wordt in de winter omgekeerd wanneer interne warmte in je huis wordt opgesloten, terwijl koude lucht wordt gebroken. Stralingswarmte blijft daardoor binnen, met minder warmteverlies door het glas. De zomers zullen dus een stuk koeler zijn in huis door dubbel glas.

3. De voordelen van een extra ruit

Ramen met dubbele beglazing hebben twee dicht bij elkaar liggende ruiten, vandaar de naam dubbele beglazing. Er is een glazen ruit aan de buitenkant, een glazen ruit aan de binnenkant en een kleine ruimte in het midden die bekend staat als een luchtspleet. De ingesloten lucht tussen het glas kan niet circuleren waardoor het warmteverlies van binnenuit wordt verminderd. Omdat er minder warmte door de ruit de kamer kan verlaten, blijft de kamer langer warmer.

Dubbel glas door GlasGigant

Het is belangrijk om bij dubbel glas een partner uit te zoeken, die de klus tot een goed einde kan brengen. Glasgigant is een partij met ervaring die je op de juiste klantvriendelijke manier kan voorzien van dubbel glas.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl