3 tips bij het opknappen van een oudere woning

3 tips bij het opknappen van een oudere woning


Waar het precies aan ligt weet niemand, maar het opknappen van een oudere woning tot een waar droomhuis is iets waar we bijna allemaal wel eens van gedroomd hebben. Het klinkt natuurlijk allemaal heel idyllisch, maar het renoveren van een oudere woning gaat zeker niet zonder slag en stoot. Als je dit idee daadwerkelijk door wilt zetten, zal je hier veel voor over moeten hebben. Maar waar moet je aan denken als je het opknapproject van je leven aangaat? In dit artikel delen we enkele handige tips en adviezen.

1.         Schakel een aannemer in

Je kunt nog zo handig zijn, maar het is onmogelijk om van jezelf te verwachten dat je alle renovaties zelf kan uitvoeren. Schakel daarom altijd een aannemer in, iemand die zijn vak verstaat en jou kan helpen om al je dromen waar te maken. Kies bij voorkeur voor een aannemer bij jou in de buurt. Een aannemersbedrijf in Archipelbuurt kan jou veel sneller & efficiënter helpen dan een aannemer die buiten de regio werkzaam is.

Blijf tevens realistisch bij de aankoop van een oudere woning. Hoe aantrekkelijk het ook kan zijn om dat oude pand aan te schaffen, weet wel wat je zwaktes zijn en met welk budget je de klus moet klaren. Er is niets vervelender dan er later achterkomen dat jouw droom niet haalbaar is. Zeker als dit ook nog eens betekent dat je heel veel geld verliest. Vraag jezelf daarom altijd of je hier voldoende tijd en financiële middelen voor hebt. Zo voorkom je teleurstellingen.

Ben je al ervaren in het opknappen van oudere woningen? Dan loont het soms wel om een pand met veel gebreken aan te schaffen. Zeker als je hebt bewezen dat je dit goed kan. De eerste keer dat je een oude woning restaureert blijft echter spannend en vraagt om oplettendheid van de koper.

aannemer inschakelen

2.         Kies voor specialisten die bekend zijn met het opknappen van oudere woningen

Eén van de grootste valkuilen van het opknappen van een oude woning is geen research doen. Zo schakelen veel mensen specialisten in die niet bekend zijn met het opknappen van een oude woning. Hierdoor worden er al snel fouten gemaakt. Een loodgieter die enkel nieuwe leidingen is gewend zal bijvoorbeeld veel moeite hebben met verouderd leidingwerk. Houd hier dan ook rekening mee!

Ook als je een aannemer in wilt schakelen moet je hier rekening mee houden. Zo zijn er aannemers die gespecialiseerd zijn in het verrichten van authentiek restauratiewerk. Zo weet je zeker dat de woning in zijn waarde wordt gelaten en dat deze vakman precies weet hoe hij de karakteristieke uitstraling van het huis kan behouden.

specialisten opknappen oud huis

3.         Denk na voordat je elementen weghaalt

Probeer nooit een woning geheel op te knappen. Juist die authentieke uitstraling zorgt dat deze zo geliefd is bij anderen. Niets past zo goed in het huis als de elementen die daar eigenlijk altijd al bij hoorden. Denk daarom goed na en bepaal welke elementen moeten blijven en enkel wat restauratiewerkzaamheden verdienen en welke écht hun langste tijd hebben gehad. Sommige onderdelen zijn met het huis vergroeid. Het zou zonde zijn om deze weg te halen, want zo doe je juist afbreuk aan de karakteristieke uitstraling van de woning.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl