plaatsen schutting

3 tips bij het plaatsen van een schutting


Een schutting of hekwerk plaatsen is niet erg moeilijk. Je kan dan ook best zelf een schutting plaatsen. Echter moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Zo heb je voor sommige schuttingen bijvoorbeeld een vergunning nodig, heb je hier op gelet? In dit artikel geven wij je 3 tips bij het zelf plaatsen van een schutting.

Overleg met je buren

Wil je de schutting plaatsen op de grens van jouw perceeloppervlakte met die van je buren?

Overleg dat dan goed met ze, zodat er geen onenigheid kan ontstaan na het plaatsen.

Bouwen en planten op de erfgrens mag namelijk alleen als de buren daar toestemming voor geven. Als je buren niet mee willen werken, zul je bijvoorbeeld minstens 50 cm binnen de erfgrens de schutting moeten plaatsen. Wij raden aan om, in goed overleg, samen met je buren een schutting te plaatsen. Zo geniet je namelijk van het voordeel dat je kosten, werkzaamheden en onderhoud kunt delen!

schutting plaatsen tips

Maak een tekening vooraf

Een andere belangrijke tip voor het zelf plaatsen van een schutting: maak vooraf een tekening! Het is belangrijk dat je van tevoren een duidelijk beeld hebt van hoe de schutting eruit komt te zien en hoe hij neer wordt gezet. Zorg dat de afmetingen hierbij inzichtelijk zijn. Houd hierbij ook rekening met een eventuele poort in de schutting, een verbinding aan één of meerdere muren, een hoek of een hoogteverschil (qua grondhoogte). Als je dit allemaal duidelijk in kaart hebt is het ten eerste goed in te schatten welke materialen je nodig hebt. Ten tweede kun je hiermee makkelijker de schutting afstemmen met de buren en voorkom je dat iemand achteraf ontevreden is.

Werk paal voor paal

Begin niet met het plaatsen van alle palen in een keer. Er bestaat namelijk altijd de kans dat je een meetfout maakt en je niet uitkomt. Ga daarom per schuttingdeel te werk. Plaats de eerste twee palen en plaats het eerste schuttingdeel. Plaats pas de volgende paal en het volgende schuttingdeel als het vorige staat. Gebruik hierbij een touw om een lijn te spannen van de plek waar de schutting komt zodat de schutting recht komt te staan. Zorg dat de palen voor minimaal een derde in de grond komen en maak gebruik van paalhouders. Met het gebruik van paalhouders is de kans op houtrot namelijk minder groot.

werk paal voor paal schutting

 

Meer informatie over verschillende soorten schuttingen vind je bijvoorbeeld op Hekwerkonline.nl

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl