5 beste tips om je huis schoon te maken

5 beste tips om je huis schoon te maken


Het is die tijd van het jaar waarin de winter tot een einde komt en iedereen zijn huis voor het komende jaar wil opfrissen. Dit is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, daarom hebben we een aantal tips over hoe we denken dat je je huis een nieuw leven kunt geven dat het verdient.

1. Ruim je garderobe uit!

Stel jezelf de eerlijke vraag: draag je eigenlijk alles dat in je garderobe zit? Heb je die trui de afgelopen zes maanden niet gedragen? Denk je dat je die broeken ooit nog eens in de toekomst zou kunnen dragen? Wees meedogenloos! Gooi alle kledingstukken die je het afgelopen jaar niet hebt gedragen op een hoop en breng het naar een liefdadigheidswinkel – het is voor een goed doel en je raakt al je overbodige en ongewenste rommel kwijt. Dit kun je ook doen voor andere ruimtes in huis, zoals de boekenkast, speelgoedkisten en schoenencollectie.

2. Opbergruimte creëren

Als je eenmaal hebt besloten wat je gaat houden, zorg er dan voor dat je opslagruimte hebt voor alles. Je kunt alles in een hoek schuiven, achter de bank stoppen of onder het bed leggen, maar dat ligt binnen korte tijd weer verspreid over de vloer. Als er geen ruimte is voor alles, moet je ofwel ruimte maken, ofwel teruggaan naar stap 1 om te zien of je het echt moet houden.

3. Poets alle oppervlakken!

Na het koken van dat uitgebreide kerstdiner en al die zalige, voedzame gerechten, heeft je keuken wel een beetje aandacht verdiend. Met een lekker fris sopje dat ruikt naar citroenen kun je alles weer laten glinsteren en ruikt je huis heerlijk fris als nooit tevoren!

4. Vergeet je auto niet

Ook je auto kan wel een goede beurt gebruiken na een winter met trouwe dienst. Gebruik leerpoets op je leder te poetsen en geef het interieur en heerlijke schoonmaakbeurt. Klop alle matten uit en stofzuig tussen de stoelen. Het dashboard en de kunststof delen van het interieure kun je schoonmaken met een sopje.

5. Upgrade je apparaten

Voorjaarsschoonmaak is een ideaal moment om de leeftijd, conditie en prestaties van je  huishoudelijke apparaten te evalueren. Als één van de apparaten het nodig heeft om te worden vervangen, kan de efficiëntie van je huishouden enorm toenemen. Soms is het voldoende om slechts een onderdeel van je huishoudelijke apparatuur te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan de accu of stofzuigerslang. Deze onderdelen kun je bij Prijor bestellen op internet.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl