6 redenen om een spiegelkast aan te schaffen

6 redenen om een spiegelkast aan te schaffen


De badkamer is niet compleet zonder een spiegel. Je gebruikt het waarschijnlijk iedere dag! Nu kun je een normale badkamerspiegel met verlichting aanschaffen, maar zeker in kleine badkamers is een spiegelkast vaak nog handiger. Ben je benieuwd waarom het zo’n goede aankoop is? Hieronder lees je 6 redenen om een spiegelkast te kopen voor in de badkamer.

1 Extra opbergruimte

Een spiegelkast neemt relatief weinig ruimte in beslag, maar creëert wel een hoop extra opbergruimte. Dit is ideaal voor kleine badkamers. Ook als je dol bent op een minimalistische look is een strakke spiegelkast een goede toevoeging. Je kunt alle spullen die normaal gesproken op het badkamermeubel staan, netjes opbergen achter deurtjes. Van tandenborstels en potjes crèmes tot een lenzendoosje. Alles is nog steeds binnen handbereik, maar ligt niet meer in het zicht.

2 Snoeren netjes wegwerken

Wanneer je gebruik maakt van een elektrische tandenborstel, heb je altijd te maken met een lelijk snoer. In een spiegelkast kun je dit netjes wegwerken. Zorg ervoor dat er minimaal één stopcontact aanwezig is in de kast om de tandborstel op te kunnen laden. Extra stopcontacten kunnen handig zijn bij gebruik van een scheerapparaat.

3 Veilig voor kinderen

Een spiegelkast hangt hoog aan de muur, waardoor kleine kinderen er niet zomaar bij kunnen komen. Het is dus een veilige plek om medicijnen of andere gevaarlijke spulletjes op te bergen.

4 Verkrijgbaar met verlichting

Een spiegelkast badkamer is verkrijgbaar met ingebouwde verlichting. Dit ziet er niet alleen luxueus uit, maar het is ook erg praktisch. De geïntegreerde LED verlichting zorgt ervoor dat je altijd goed zicht hebt. Dat is erg fijn wanneer er tijdens de donkere maanden nauwelijks daglicht binnenkomt. Voor een sfeervol resultaat koop je een spiegelkast met zowel directe als indirecte verlichting. Voor het indirecte strijklicht zijn er lampen aan de achterkant, onder- of bovenkant geplaatst.

5 Verkrijgbaar met spiegelverwarming

Wist je dat er spiegelkasten zijn met verwarming? Spiegelverwarming zorgt ervoor dat de spiegel niet zal beslaan na een hete douche of een lekker warm bad. Dat scheelt weer wat schoonmaakwerk en ongemak!

6 Stijlvolle uitstraling

Tot slot is het goed om te weten dat er spiegelkasten verkrijgbaar zijn in erg veel formaten, vormen en stijlen. Het is zelfs mogelijk om jouw perfecte kast op maat te laten maken. Zo kun je altijd een stijlvol design vinden dat naadloos aansluit op jouw badkamer.

We zijn benieuwd: heb jij al een spiegelkast in de badkamer hangen?

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl