3 redenen waarom buitenverlichting belangrijk is

3 redenen waarom buitenverlichting belangrijk is


Heb je een prachtige tuin, maar is hij ‘s avonds geheel donker? Dit is eigenlijk zonde natuurlijk! Het plaatsen van verlichting in de tuin is makkelijker dan je verwacht en er zijn veel verschillende mogelijkheden. We gaan je de 3 belangrijkste redenen geven waarom je buitenverlichting in je tuin moet plaatsen. 

Functioneel licht

Als eerste is licht in de tuin natuurlijk functioneel. Het zorgt ervoor dat je meer zicht hebt in de tuin. Je zult een stuk beter zien waar je loopt en ook hoef je niet meer heel veel extra moeite hoeven doen om het sleutelgat te vinden.  Functioneel licht plaatsen zorgt er vooral voor dat je je weg een stuk makkelijker kan vinden in de donkere tuin en het maakt je leven gewoon een stuk makkelijker als je thuis komt in het donker. 

Het creëren van sfeer

Als je een mooie tuin hebt aangelegd, is het eigenlijk erg zonde dat je hier niet ook in de avond van kan genieten. Met het plaatsen van buitenverlichting op tactische plekken in de tuin, zul je direct een stuk meer sfeer brengen in de tuin. Door bijvoorbeeld verlichting bij een mooie boom te plaatsen, zet je hem letterlijk in de schijnwerper en kun je ook in het donker van het mooie zicht genieten.  Daarnaast is het ook fijn als je mooie en sfeervolle verlichting in de tuin hebt op mooie zomeravonden. Sfeervolle verlichting zorgt ervoor dat je op mooie dagen veel langer gezellig en fijn buiten kunt blijven zitten en extra lang van het buitenleven kan genieten. Op deze manier betrek je de tuin ook echt bij het huis en loopt binnen en buiten goed in elkaar over. 

Veiligheid voorop

Naast dat buitenverlichting zorgt dat je je weg in het donker vindt en dat het sfeer aanbrengt in de tuin, is het ook erg belangrijk voor de veiligheid. Tuinen zonder buitenverlichting zijn over het algemeen een stuk aantrekkelijker voor inbrekers. Ze kunnen dan namelijk makkelijker ongezien binnen komen en weer vluchten.  Uit onderzoek blijkt dat wanneer het eerder donker wordt buiten in het najaar, het aantal inbraken en inbraakpogingen aanzienlijk stijgt. Hierbij is ook bewezen dat inbraken aanzienlijk dalen bij woningen waar tuinverlichting aanwezig is. Tuinverlichting met een bewegingssensor is dan ook een goede oplossing. Hierbij gaat de verlichting automatisch aan wanneer iemand er langs loopt. Dit is zowel handig voor als je zelf thuis komt, maar ook als extra beveiliging tegen inbrekers. 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl