Achterwanden in je keuken

Achterwanden in je keuken


De keukenwand of backsplash, ook wel de achterwand, van je keuken bepaalt het uiteindelijke totaal plaatje van je keuken. Een aantal jaar geleden werden er tegels gekozen om als achterwand van je keuken te gebruiken. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel keuzes voor je achterwand, dit is goed omdat dit namelijk de sfeer van je keuken bepaald. Maar de achterwand kan natuurlijk in veel verschillende soorten materialen, lees hier welke materialen je kan gebruiken.

Gestuukte of geverfde achterwand

Een goedkope oplossing is een gestuukte of geverfde achterwand. Het nadeel hiervan is dat je snel vlekken ziet en deze lastig tot niet zijn schoon te maken. Maar een voordeel is dat als je klaar bent met je huidige kleur je gemakkelijk een andere kleur erop kan verven.

Achterwand van glas

Glas als achterwand is een optie die je niet vaak ziet. Je kunt bij een glazen achterwand kiezen voor verschillende kleuren en het is gemakkelijk schoon te maken. Het schoonmaken moet wel goed bijgehouden worden anders zijn de vetvlekken goed te zien en lastig weg te krijgen.

 RVS achtergrond

Bij een keuken met een moderne stijl kan je kiezen voor een achtergrond van roestvrij staal. Een RVS backsplash is betaalbaar, gaat lang mee en is goed schoon te maken. Het nadeel van deze achtergrond is dat het er snel krassen op te zien zijn.

Kunststof achterwand

Als je een kunststof achterwand hebt kun je ervoor kiezen om het in dezelfde kleur te doen als het werkblad. Het loopt dan door en ziet eruit als één geheel. Het voordeel is dat je geen naden ziet in je achterwand, de afwerking is bijna onzichtbaar en kunststof is naar verhouding goedkoop materiaal.

Print achterwand

Tegenwoordig kun je ook in bijna iedere keukenzaak kiezen voor een achterwand bedrukt met een foto. Dit wordt geplakt met zelfklevende fotobanen die aan de voorzijde zijn gelamineerd. Een duurdere en nettere optie is een foto bedrukken op glas. Een glazen achterwand geeft van zichzelf al veel sfeer maar met een gedrukte foto erop maak dit je keuken af.

 Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar keukeninspiratie? In onze keukenwinkels staan onze deskundige adviseurs voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Kitchen4all biedt keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken . Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl