Bedrijf aan huis- zo trek je meer bezoekers!

Bedrijf aan huis: zo trek je meer bezoekers!


Steeds meer mensen beginnen tegenwoordig een bedrijf aan huis. Deze trend is voornamelijk ontstaan doordat steeds meer vrouwen én mannen een druk gezin en een veeleisende carrière met elkaar willen combineren. Een bedrijf aan eigen huis vraagt natuurlijk om voldoende organisatie en aanpassingen in huis, maar het is ook belangrijk om over de promotie na te denken. Zonder naamsbekendheid geen klanten en dus ook geen omzet. Zo simpel is het. Maar weet jij hoe je reclame online maakt? En wat kun je doen om jouw bedrijf aan huis zichtbaar te maken voor een grotere doelgroep? In dit artikel vind je een aantal handige tips!

Focus je op kwaliteit, niet op kwantiteit

De meeste beginnende ondernemers maken de fout om zich voornamelijk op kwantiteit te focussen. Zo willen ze dat hun website zoveel mogelijk bezoekersaantallen kent. Natuurlijk snappen we dat de hoeveelheid bezoekers op je website je een prettig gevoel kunnen geven, maar bedenk ook dat deze bezoekers tevens gebruik moeten maken van jouw diensten. Als ze de site enkel bezoeken en vervolgens verder scrollen, heb je nog niks aan die hoge bezoekersaantallen. Focus je daarom op kwaliteit en zorg ervoor dat de juiste doelgroep jouw website kan bereiken. Zo weet je zeker dat je zoveel mogelijk klanten in huis haalt en jouw onderneming een succes zal worden. Door alleen de mensen te trekken die daadwerkelijk potentiële klanten zijn, kun jij uiteindelijk meer omzet creëren.

Laat duidelijk zien wat jouw bedrijf inhoudt

Ben je pas sinds kort als ondernemer gestart? En is het tevens de bedoeling dat je klanten thuis gaat ontvangen? Zorg er dan voor dat jouw bedrijf en de daarbij horende diensten zichtbaar zijn buitenshuis. Hierbij moet het promotiemiddel natuurlijk wel passen bij de diensten die je uitvoert. Kies bijvoorbeeld voor een spandoek of laat een speciaal (opvallend) naambordje voor de deur plaatsen.

naambord

Let op: in sommige gevallen wordt het niet toegestaan om buitenshuis reclame te maken. Dit kan de gemeente als storend ervaren. Vraag daarom eerst na bij de gemeente wat er mogelijk is en wat wordt toegestaan, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Bespreek tevens met de buren wat jouw plannen zijn. Zo voorkom je dat ze gaan klagen bij de gemeente en je uiteindelijk misschien zelfs een fikse boete kan verwachten!

Creëer een fijne werkruimte in huis

Een fijne werkruimte in huis is niet alleen essentieel om de arbeidsproductiviteit te verhogen, maar ook zeker als je meer klanten binnen wilt halen. Wanneer klanten jouw huis bezoeken is het immers wel belangrijk dat hiervoor een geschikte ruimte aanwezig is. Richt de werkkamer dan ook niet enkel in om in jouw behoeften te voorzien, maar houd ook rekening met potentiële klanten. Denk daarom aan een koffiezetapparaat, thermoskan, comfortabele stoelen, enzovoorts.

Wanneer je de cliënt op zijn of haar gemak kan stellen in een huiselijke setting, zal dit zeker bijdragen aan een betere eerste indruk. Een fijne werkruimte in huis is dan ook van essentieel belang voor een succesvolle onderneming. Wil je de woning uitbouwen om een goede werkplek te realiseren? Bekijk dan eerst in het gemeenteplan wat er mogelijk is. Zo weet je zeker dat hier geen misverstanden over kunnen bestaan.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl