Besparen op je schilderwerk

Besparen op je schilderwerk? Zo doe je dat


Of je je badkamer gaat laten schilderen of je woonkamer, je schilderwerk laten doen loopt al gauw flink in de papieren. Er zijn een aantal dingen te doen om ervoor te zorgen dat je schilderwerk het gewenste resultaat heeft en je ook nog eens niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Lees hier handige bespaartips voor je schilderwerk.

Maak van tevoren een overzicht

Een goede voorbereiding is het halve werk wordt niet voor niets gezegd. Door van tevoren een overzicht te maken van alles wat er gedaan moet worden, krijg je bijvoorbeeld een goed beeld van wat het schilderwerk kost. Je ziet daarnaast snel wat er gedaan moet worden binnen welke tijd en welk budget je hebt. Hierdoor heb je de mogelijkheid om prioriteit te geven aan bepaalde projecten en weet je wat er eventueel later gedaan kan worden.

Schakel een winterschilder in

Bij veel verbouwingen komt schilderwerk kijken en dit tikt al snel aan. Door een winterschilder in te huren, bespaar je eenvoudig op je schilder kosten. In de winter is er minder werk voor schilders, terwijl er vaak gewoon geschilderd kan worden. Hierdoor werken schilders tegen een gereduceerd tarief, waardoor je eenvoudig geld gaat besparen.

Verlaagd btw-tarief

Als je woning ouder dan 2 jaar is betaal je geen 21% btw op je schilderwerk, maar slechts 6%. Dit zorgt er natuurlijk voor dat het laten vernieuwen van je schilderwerk aanzienlijk interessanter is. Dit btw-tarief geldt niet alleen op het inschakelen van een schilder, maar onder andere ook op de materialen en de voorbereiding. Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie over de specifieke voorwaarden.

Vergelijk en controleer offertes

Hoewel je misschien geen zin hebt om eindeloos prijzen met elkaar te vergelijken, is dit wel de meest effectieve om geld te besparen. Door de prijzen te vergelijken van verschillende professionals, kom je erachter dat de prijzen flink uiteen lopen per bedrijf. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan en vergelijk deze goed. Daarnaast is het ook belangrijk om goed na te lopen wat er in de prijs inbegrepen zit. Is de btw bijvoorbeeld inbegrepen, of de voorrijkosten? Het is vervelend als je hier later achterkomt.

You may also like

1 reactie

  • Claire
    januari 29, 2018 at 1:20 pm

    Wat een handige tips! Wij zijn ons eerste huisje aan het verbouwen en hebben niet zo een heel groot budget. Op verschillende vlakken proberen wij te besparen dus dit artikel komt zeker van pas haha. Op een andere website heb ik de tips van goedkope werkkleding gelezen en heb toen goedkope schoenen gekocht bij werkschoenen.com, wij hebben goedkope broeken bij de gamma gekocht en van die normale witte t-shirts bij de zeeman. Tipjes dus voor mensen die ook niet miljoenen te besteden hebben!

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl