bouwmeterkast

Bouwmeterkast, van cruciaal belang voor een efficiënte bouwplaats!


Een goede bouwplaatsinrichting is van essentieel belang om een bouwproject snel en efficiënt te laten verlopen. Wanneer alle benodigde voorzieningen aanwezig zijn, zal een klus immers veel sneller geklaard zijn. Hierbij moet er ook gedacht worden aan elementen die, ondanks dat ze voor de hand liggen, toch al gauw over het hoofd worden gezien. Zo zal je bij een nieuw bouwproject er wel voor moeten zorgen dat er een elektriciteitsaansluiting is. Je wilt er immers niet aan denken dat er geen elektriciteit op de bouwplaats zal zijn. Maar hoe zorg je voor betrouwbare en veilige elektriciteit op de bouwplaats? Met een bouwmeterkast natuurlijk!

Wat is een bouwmeterkast?

Als aannemer zal je waarschijnlijk best bekend zijn met een bouwmeterkast, maar voor sommige mensen is het nog steeds een vreemde term. Daarom lichten we het graag nog even kort toe. Een bouwstroomkast wordt als tijdelijke voorziening op een bouwplaats gebruikt. Dankzij deze kast is het mogelijk om op iedere locatie van voldoende elektriciteit gebruik te maken. Het zal je niet ontgaan dat elektriciteit op de bouwplaats van essentieel belang is om de werkzaamheden goed en efficiënt uit te voeren.

Zonder elektriciteit zouden bouwliften, terreinverlichting, elektrische apparatuur en verlichting in de bouwkeet bijvoorbeeld niet kunnen werken. Een betrouwbare elektriciteitsvoorziening is dan ook absoluut noodzakelijk om jouw werk volgens planning te kunnen uitvoeren.

Waar moet een bouwstroomkast aan voldoen?

Op de bouwplaats moeten alle dingen altijd tot in de puntjes worden uitgewerkt. Dit is nodig om de veiligheid voor de werknemers en omstanders te garanderen. Bovendien kan dit ook het bouwproject bespoedigen, doordat alles veel soepeler verloopt. Daarnaast heb je ook nog vaak te maken met de wettelijke richtlijnen met betrekking tot veiligheid. Dit geldt ook als je een bouwstroomkast wilt laten plaatsen. Maar waar moet deze dan precies aan voldoen?

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat een bouwstroomkast over een enorme krachtstroom beschikt. Dit is nodig omdat er op de bouwplaats natuurlijk met zeer zware apparatuur wordt gewerkt. Daarnaast zijn vaak veel mensen tegelijkertijd werkzaam en is er daardoor een hogere vraag voor elektra. Dit in tegenstelling tot thuis, waar je aan een 16 Ampère gezekerde 230V aansluiting voldoende hebt. Op de bouwplaats kan je al gauw rekenen op een krachtstroom van maar liefst 380 Volt! Doordat deze krachtstroom zo immens groot is, moet dit wel op een veilige manier gebeuren. Daarom moeten alle bouwmeterkasten op de bouwplaats van een veiligheidskeurmerk worden voorzien. Ook moet er rekening gehouden worden met eventuele gezamenlijke belasting van de apparatuur. Welke bouwmeterkast je nodig hebt, hangt af van de grootte van het bouwproject en de hoeveelheid mensen die werkzaam zullen zijn.

Kies voor verschillende aansluitingen

Flexibiliteit is natuurlijk erg belangrijk op de bouwplaats. Het kan immers de werkzaamheden vertragen als niet alle gewenste apparatuur tegelijkertijd benut kan worden. Daarom adviseren wij om voor een brede variëteit aansluitingen te kiezen, zodat je altijd al het apparatuur tegelijkertijd kunt aansluiten. Daarnaast kan het helpen om een zwaar gezekerde bouwmeterkast aan te schaffen, hierdoor kan deze meer belasting aan en beschik je altijd over voldoende stroom. Zo verhoog je de flexibiliteit op de bouwplaats en geniet iedere werknemer van voldoende elektriciteit om zijn of haar werkzaamheden te verrichten.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl