Kinderbed kopen? Uw gids door het doolhof aan kinderbedden

Kinderbed kopen? Uw gids door het doolhof aan kinderbedden


Er zijn zoveel verschillende kinderbedden? Welke zal ik aanschaffen voor mijn kind? Door het reuze aanbod is het een lastige keuze als ouder om binnen het doolhof aan kinderbedden, een leuk bed te vinden waar uw kind voor langere tijd en met veel plezier op zou kunnen slapen. Want kies ik voor een stoer autobed voor mijn zoon, of komt een praktisch bed mij beter uit? En voor welk bedrag kan ik een bed vinden die zal voldoen aan mijn wensen?

In deze blog helpen wij u in het maken van een keuze binnen het doolhof aan verschillende soorten kinderbedden. Wij zetten de belangrijke factoren voor het maken van een keuze voor u op een rijtje.

Prijsklasse

Uiteraard speelt prijs voor vele mensen een grote rol bij het uitzoeken van een kinderbed. Er zit doorgaans veel verschil in de prijzen van een kinderbed. Zo koopt u al een kinderbed vanaf ca. €60 en lopen de prijzen op tot meer dan €2000. Het is goed als u van tevoren een budget opstelt aan hoeveel u maximaal wil uitgeven aan het kinderbed. Hiermee voorkomt u dat u over uw budget heen gaat. Een gemiddeld kinderbed van zeer degelijke kwaliteit kost veelal rond de €300.

Hoe lang op het bed slapen?

Is uw kind een peuter die nog erg veel zal groeien, of loopt uw kind tegen de tiener leeftijd aan? Het is verstandig om rekening te houden met hoe lang uw kind zou willen slapen op het bed dat u wil uitkiezen, evenals hoe lang u wil dat het kinderbed meegaat. Kies niet voor een peuterbed in thema of kleurrijk kinderbed wanneer u het belangrijk vindt dat het bed lang mee lange tijd gebruikt zal worden.

Rekening houden met ruimte van de slaapkamer

Het is ook erg belangrijk om na te denken welk type bed het beste past in de slaapkamer van uw kind. Wanneer deze klein is, kan een ruimtebesparend bed zoals een halfhoogslaper, hoogslaper of kajuitbed erg van pas komen!

De funfactor

Waar het erg leuk is om een kinderbed te kopen in een kleurrijk jasje of het favoriete thema van uw kind, maakt het de slaapkamer ook drukker. Als uw kinderen al van nature zeer druk zijn kan dit de makkelijk de slaapkwaliteit van uw kinderen beïnvloeden. Een rustige slaapkamer is misschien minder leuk, maar wel beter voor een goede nachtrust van uw kind.

De grootte van het bed

Voor peuters zijn er speciale peuterbedden, in afmetingen van 70cmx140cm. Wanneer uw kind deze leeftijdsfase ontgroeid, volstaat een eenpersoonsbed van 90cmx200cm. Wanneer uw kind de tienerleeftijd bereikt, en met name de late tienerjaren, wil uw kind misschien graag een twijfelaar of tweepersoonsbed.

Een geschikt matrasbodem

Het kiezen van een goed bijpassende lattenbodem of matrasbodem is tevens erg belangrijk. Deze dient goed te kunnen ventileren. Anders is de kans groot dat er schimmel op gaat groeien. Bovendien zorgt een compatibele bedbodem voor een verlenging van de levensduur van het gekozen matras.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl