Buiten schilderen in Februari

Buiten schilderen in Februari


Op dit moment denk je wellicht nog niet aan buiten schilderen. Toch kun je ook in februari al buiten schilderen zodat je tuinhuis of kozijnen er straks in het voorjaar weer piekfijn bij staan. Er zijn wel enkele dingen waar je op moet letten als je buiten gaat schilderen. We geven je graag een paar tips mee.

Goede verf is het halve werk

Wanneer je buiten wilt schilderen is het belangrijk dat je kiest voor een goede verf. Het verfwerk moet immers bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Warmte, regen, sneeuw en kou wisselen elkaar in een rap tempo af in ons klimaat. Sikkens Rubbol XD High Gloss is zo’n weerbestendige verf en dus uitermate geschikt voor schilderwerk buiten. De verf is extreem weerbestendig en biedt een prima bescherming tegen alle weersinvloeden. Zelfs UV heeft weinig tot geen invloed. Door de bewerkingstemperatuur van 0-30 graden kun je deze verf bijna het hele jaar door gebruiken. Uitgezonderd van de dagen waarop het vriest. Kou zorgt er wel voor dat het langer duurt voor de verf droog is.

Luchtvochtigheid ook belangrijk

De temperatuur voor buiten schilderen is in Nederland niet snel een probleem. Zoveel dagen met vorst telt ons jaar niet. Waar je wel rekening mee moet houden is de luchtvochtigheid. Bij een luchtvochtigheid van 85% krijg je geen optimale filmvorming en bestaat de kans op condensvorming. Als de luchtvochtigheid 100% bedraagt zul je merken dat de ondergrond te nat is en het water niet opdroogt. Dat komt omdat de lucht al is verzadigd met water zodat ook de verf niet zal drogen.

Hoeveel verf heb je nodig?

Wanneer je snel wilt meten hoeveel verf je nodig hebt voor jouw project, dan kun je als vuistregel aanhouden dat je per deur zonder glas erin ongeveer een oppervlakte aan verf nodig hebt van 4 vierkante meter. Wanneer er wel glas is verwerkt in de deur, meet dan ook die oppervlakte op en haal dit van het totale oppervlak af. Hou wel rekening met verfverlies aan beide kanten van de deur. Voor kozijnen meet je eerst de lengte van het kozijn. Vergeet niet om de voor-, achter en onderkant van het kozijn mee te meten. Daarna meet je de diepte van het kozijn. Daarna vermenigvuldig je alle lengtes, breedtes en dieptes met elkaar. Deze maat is de gestrekte oppervlakte van het kozijn. Met 1liter grondverf schilder je 10 vierkante meter. Met een liter lakverf zoals bijvoorbeeld de Sikkens Rubbol XD High Gloss schilder je afhankelijk van de soort verf ongeveer 12 vierkante meter. Sikkens Verf is verkrijgbaar in diverse hoeveelheden zodat je altijd een juiste hoeveelheid koopt.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl

Populaire blogs