buitenlamp

De buitenlamp: de oplossing als je ’s avonds vaak laat thuis komt


Struikelend je weg zoeken naar de voordeur en dan onhandig het sleutelgat op de tast proberen te vinden? Herkenbaar? Iedereen heeft wel eens in zo’n situatie gezeten. Natuurlijk kan je gaan rommelen met een aansteker of de lamp van je smartphone om zo nog iets van verlichting te creëren, maar zeg nou zelf: een buitenlamp is dan toch veel makkelijker?  Nog handiger is misschien wel de buitenlamp met sensor. Hierdoor zit je ook niet met het probleem dat de lamp misschien net niet aangeschakeld is of dat hij juist al de gehele dag aanstaat en energie opslokt. Enkel als er iemand voor het huis staat zal deze ingeschakeld worden. Dat is nog eens anders thuis komen!

Buitenlamp met sensor en duurzaam leven

‘Het gebruik van een buitenlamp met sensor en duurzaam leven gaan hand in hand’, deze uitspraak zal waarschijnlijk voor veel opgetrokken wenkbrauwen en verbaasde gezichten zorgen. Toch klopt deze uitspraak. We hebben het vaak al druk genoeg in ons leven om ook nog eens bij de kleine dingen stil te staan. Hierdoor komt het al snel voor dat we bij het naar bed gaan vergeten de verlichting aan te zetten, zodat deze vervolgens de gehele dag aan staat en misschien juist wel wordt uitgeschakeld als het donker is. Vrijwel iedereen heeft deze situatie een keer meegemaakt. Als je duurzaam wilt leven moet je dit natuurlijk proberen te voorkomen. Met een lamp met sensor hoef je er niet meer bij stil te staan of je de buitenverlichting wel aan- of uit hebt gezet.

Buitenlamp ter preventie van criminaliteit

Natuurlijk hebben jullie ook gelijk als je oppert dat verlichting altijd energie kost en dat je ook zonder buitenverlichting kan. Natuurlijk zal buitenverlichting iets meer energie kosten, ook al zijn hier ook oplossingen voor: denk aan buitenverlichting op zonne-energie, en je kan ook echt wel zonder buitenverlichting. Handig is het wel. Niet alleen om veilig binnen te komen als je laat thuis komt, maar ook voor preventie tegen diefstal en vernieling van jouw eigendommen. Criminelen worden sneller afgeschrikt door verlichting en zullen jouw huis dan liever overslaan.

Buitenlamp om jouw tuin meer sfeer te geven

Natuurlijk is een buitenlamp ook zeer geschikt voor in de tuin. Zeker tijdens zwoele zomeravonden is het heerlijk om tijd door te brengen in je tuin. Natuurlijk is het dan wel fijn om elkaar te kunnen zien en om de mogelijkheid te hebben een boekje te lezen. Een paar kaarsen zijn daar meestal niet afdoende voor. Met buitenverlichting creëer je gemakkelijk meer sfeer in de tuin. Je kan kiezen voor een warm wit licht of een andere kleur die je tuin een uitgesproken karakter geeft.

 

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl