Een donker interieur in de slaapkamer zorgt voor meer rust

Een donker interieur in de slaapkamer zorgt voor meer rust


In je slaapkamer kom je om te slapen, uit te rusten na een vermoeiende dag of werkweek. Maar tegenwoordig is een slaapkamer meer dan alleen een slaapkamer. Het is een plek om tot rust te komen, energie op te doen en te ontspannen. Daarom is er ook veel aandacht voor hoe een slaapkamer is ingericht. Niet alleen een goed bed is van belang maar ook hoe het interieur eruit ziet en hoe de slaapkamer verder is ingericht. Waar je nu steeds meer de trend ziet dat er een badkamer in de slaapkamer wordt gebouwd, zodat je een soort spa en wellness gevoel krijgt is het ook van belang dat je van een goede nachtrust geniet. Dat kan het beste met een donkere slaapkamer.

Een donker interieur bevordert de nachtrust

Een goed interieur en een goede indeling van de slaapkamer kan de nachtrust bevorderen. Het klinkt als een sprookje, maar toch is het echt waar. Er zijn namelijk een aantal factoren die ervoor kunnen zorgen dat je gemakkelijk in slaap valt of juist rustig slaapt. Een van deze factoren is een opgeruimde slaapkamer. Op het moment dat een slaapkamer veel rotzooi of losse kledingstukken of andere spullen bevat, zorgt dit voor onrust. Dit kan van invloed zijn op hoe je slaapt, misschien slaap je wel onrustiger. Immers een opgeruimde ruimte zorgt ook voor een opgeruimd hoofd, wat weer voordelig kan zijn als je gaat slapen. Daarnaast is kleur van je wanden, bed of accessoires hier ook belangrijk voor. Je kunt je slaapkamer natuurlijk helemaal licht houden, zo is wit een kleur die zorgt voor rust. Geel of groen zorgen juist voor energie en dat kan ervoor zorgen dat je onrustig slaapt. Wat helemaal goed is voor een rustige nachtrust is een donker interieur. Je kunt je er misschien wel wat bij voorstellen; als je wilt slapen is het fijn als het donker is. Met een donker interieur waar kleuren zoals zwart, nachtblauw of donkergroen worden gebruikt creëer je een intieme sfeer. Dit zorgt voor een betere nachtrust.

Andere factoren die zorgen voor betere nachtrust

Andere factoren die ervoor zorgen dat je goed kan slapen zijn bijvoorbeeld het gebruik van de juiste raamwering. Zo heeft het licht wat van buiten komt, van de maan of de zon, erg veel impact op hoe je de nacht slapend doorbrengt. Hoe meer licht je buiten houdt, hoe dieper je kunt slapen. Het meest ideaal is dan ook een kamer die compleet donker is. En dat kan met de juiste raamwering. Kies bijvoorbeeld voor verduisterende gordijnen, dan heb je in de zomer als de zon al vroeg doorkomt ook geen last van het felle zonlicht. Daarnaast kun je kiezen voor rolgordijnen met zijgeleiding. Dit is handig omdat er dan ook aan de zijkant van de ramen geen zon naar binnen kan komen in de slaapkamer.

Beter in slaap komen met een goede voorbereidingen

Met een rustige en opgeruimde kamer en een kamer waar het donker is, kom je dus beter in slaap. Naast het interieur van de slaapkamer zijn er nog een aantal zaken waar je op kunt letten wil je met een gerust hart in slaap kunnen vallen. Zo kun je bijvoorbeeld een uur voordat je gaat slapen een lichtje aan doen, dat maakt je slaapkamer al gezellig en geeft je motivatie om naar bed te gaan. Ook is het handig om niet meer te lang op je telefoon te kijken of naar televisie. Blauw licht, wat deze apparaten afgeven, kan ervoor zorgen dat je onrustig slaapt. Zorg ervoor dat je deze dingen mijdt en zorg voor een sfeervolle, donkere kamer en je slaapt als een os.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl