dakraam rolgordijnen kopen

Dakraam rolgordijnen kopen: waar moet je op letten?


Dakraam rolgordijnen zijn de ideale raamdecoratie voor iedere zolderkamer. Of je deze nu als werk- of slaapkamer gebruikt, de juiste raamdecoratie mag uiteraard niet ontbreken. Raambekleding is niet alleen zeer praktisch voor de zolderkamer, maar ook nog eens sfeerverhogend. Op zolder is het vaak lastig om de juiste sfeer te creëren. Het lichtval en de ruimte is vaak beperkt. Hierdoor is het noodzakelijk om enkele sfeerverhogende elementen toe te voegen. Met een dakraam rolgordijn ben je alvast op de goede weg. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een rolgordijn voor het dakraam gaat aanschaffen?

dakraam rolgordijnen

Stoffen

Dakraam rolgordijnen zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten en kleuren. Hierdoor is er altijd wel een rolgordijn die bij jouw interieur en smaak past. Het aanbod is reuze, maar dat maakt de zoektocht niet bepaald gemakkelijker. Door het enorme aanbod raak je al snel overweldigd. Alleen al de keuze uit de verschillende stoffen kan een tijdrovend proces zijn. Wij helpen je alvast een handje op weg.

Allereerst is het belangrijk om de functie van de zolderkamer te bepalen. Ga je deze gebruiken als slaapkamer? Dan is het verstandig om te kiezen voor een verduisterende stof. Zo geniet je van een fijne nachtrust, zonder de tussenkomst van vervelend lichtval. Gebruik je de zolderkamer als speel- of werkkamer? Dan is goede lichtval juist een must. Kies daarom voor een stof waarmee je zelf bepaalt hoeveel licht er binnenkomt.

Vind je het lastig om de juiste stof uit te kiezen? Vraag dan om hulp van een deskundige. Het winkelpersoneel van een webshop of speciaalzaak staan vaak direct paraat om jou te helpen bij het maken van een definitieve keuze. Vertel waar je precies naar op zoek bent en welke rol de raambekleding moet vervullen. Met een advies op maat, beschik je over alle ingrediënten om een juiste beslissing te maken.

stoffen rolgordijn

 

Dakraam rolgordijnen opmeten

Dakraam rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Of je nu over een klein of groot dakraam beschikt, er is altijd wel een passende maat verkrijgbaar. Maar hoe weet je in welke maatuitvoering jouw dakraam valt? Bij het uitkiezen van passende raamdecoratie is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de maten van jouw raam. Toch merken we dat veel mensen het lastig vinden om hun dakraam op te meten. Er worden al snel foutjes gemaakt. Gelukkig is er ook een eenvoudige manier om de maat van jouw raam te bepalen. Op de doos of de zijkant van het dakraam staat vrijwel altijd een code vermeldt. Dit is de Velux-formaatcode. Als je deze code invoert, zal je direct de juiste maatuitvoeringen te zien krijgen. Je hoeft dus geen eens gebruik te maken van een meetlat. Wel zo eenvoudig!

Kom je er zelf echt niet uit en heb je advies nodig over de maat, kleurgebruik of stof? Neem dan contact op met de adviseurs van ilumio.nl, zij komen bij je langs voor een op maat gemaakt advies. Daarnaast is het mogelijk dat ze het product komen ophangen, zo hoef je enkel te genieten van het resultaat.

ilumio

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl