Tips voor het inrichten van je balkon

Tips voor het inrichten van je balkon


Niet iedereen is gezegend met een enorme grote tuin. Iedere balkonbezitter weet dat de ruimte hier vaak erg beperkt is. Toch hoeft klagen niet aan de orde te zijn. Ook deze ruimte kan je optimaal benutten. Bovendien biedt het balkon voldoende mogelijkheden om heerlijk van de frisse lucht en de eerste zonnestralen te kunnen genieten. Denk in oplossingen!

Ben jij benieuwd hoe jij die paar vierkante meters het beste kunt benutten? Wij geven een aantal handige tips bij het inrichten van je balkon. Zo creëer je een functionele en sfeervolle buitenruimte waar je heerlijk met vrienden, je gezin of familie kunt genieten.

Functie van het balkon

Een kleine ruimte functioneel inrichten is lastig wanneer de functie niet bekend is. Hoe verwacht je deze ruimte optimaal te kunnen gebruiken als je zelf niet weet hoe je dit gaat aanpakken? Daarom is het belangrijk om eerst te beginnen met het bepalen van de functie van het balkon.

Ben jij een echte zonneaanbidder? Pak je het liefst iedere zonnestraal mee en ben je altijd op jouw balkon te vinden als het zonnetje schijnt? Dan is een heerlijke loungestoel natuurlijk uitermate geschikt. Drink jij liever een kopje koffie in de ochtend op je balkon? Maar breng je hier verder weinig tijd op door? Dan is een comfortabele en doch eenvoudige tuinstoel wellicht beter geschikt. Ben je dol op eten in de buitenlucht? Dan moet je op zoek gaan naar een compacte bistroset, waarop je heerlijk kunt tafelen. Alleen of met meerdere mensen.

Kortom, het balkon is voor heel veel verschillende doeleinden te gebruiken. Daarom is er ook heel veel mogelijk op het gebied van tuinstoelen en balkonaccessoires. Bepaal eerst de functie en ga daarna pas op zoek naar de juiste aankleding.

Leg kunstgras

Kunstgras op het balkon? Dat klinkt misschien een beetje gek. Maar geloof ons, dit levert echt enorm veel voordelen op. Balkon kunstgras is niet alleen een lust voor het oog, maar het is ook nog eens ontzettend zacht voor de voeten. Daardoor kan je op ieder moment van de dag op blote voeten je balkon oplopen. Ook voor kleine kinderen is het heerlijk om op te spelen. Daarnaast blijft kunstgras het hele jaar mooi en heeft het vrijwel geen onderhoud nodig. Ondertussen geniet je wel van een sfeervolle uitstraling en bijna dat échte tuingevoel op jouw eigen balkon!

Balkon kunstgras kopen? Laat je dan verrassen door het enorme aanbod van verschillende kleuren, stijlen en materialen. Kies je voor kunstgras wat echt dezelfde uitstraling als gras heeft? Of ga je voor een zwart of misschien zelfs wel roze gazon? Op het balkon is alles mogelijk!

Tips voor het inrichten van je balkon

Grote tuinmeubels op wieltjes

 

Ben je verliefd geworden op een aantal grote tuinmeubels? En passen zij prima op jouw balkon, maar wordt dit soms wel lastig als er visite is? Dan kan je er eenvoudig voor kiezen om wieltjes onder deze grote meubels te plaatsen. Zo rol je ze eenvoudig weg als je meer ruimte nodig hebt. Bovendien zorgen de wieltjes er ook direct voor dat er meer hoogte wordt gecreëerd, wat tevens voor een ruimtelijkere uitstraling zorgt.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl