Dit is waarom planten niet mogen ontbreken op kantoor


Dit is waarom planten niet mogen ontbreken op kantoor

De laatste jaren is er steeds meer te doen geweest over het verbeteren van de gezondheid in leef- en werkomgevingen. Feit is dat veel binnenruimtes benedenmaats scoren. Dit kan grote gevolgen hebben. Niet alleen voor de gezondheid. Ook voor de productiviteit. Veel werkomgevingen zijn nog altijd heel sober ingericht. Afgezien van een bureau en wat elektronische apparaten, is er eigenlijk maar heel weinig groen en sfeer te vinden. Hierdoor is het geen aantrekkelijke plek om vijf dagen in te verblijven. 

Tijd om daar verandering in te brengen. Want een inspirerende en gezonde omgeving zal werknemers boven zichzelf doen laten stijgen. Het is niet voor niets dat https://www.roessink.com/ zich al sinds 1983 bezighoudt met het verbeteren van de werkomgeving door het gebruik van interieurbeplanting. 

Nog altijd niet overtuigd? Hieronder volgen enkele redenen waarom planten absoluut onmisbaar zijn op kantoor. 

De werkplek wordt meer gewaardeerd 


Zeg nou zelf: een saaie werkplek laat je niet echt verlangen om weer terug te keren. Het is niet prettig om dag in, dag uit en acht uur lang in dezelfde oninspirerende ruimte te verblijven. Dat wordt anders als er echt sfeer wordt gecreëerd. Door middel van interieurbeplanting krijgt de werkplek een geheel andere sfeer. De ruimte is prettig om in te verblijven en het comfort stijgt. Bovendien is uit diverse onderzoeken gebleken dat het kijken naar planten oprecht gelukkig maakt. Planten verminderen van nature de stressgevoelens en stimuleren de aanmaak van gelukshormonen. Het welzijn van jouw werknemers zal door groene wanden kantoor dan ook zeker verbeteren. 

Minder ziekteverzuim 


Zeker gedurende de wintermaanden zien we het ziekteverzuim op kantoren flink toenemen. Dit is natuurlijk nooit geheel te voorkomen. Mede door de laatste pandemie hebben we echter geleerd hoe belangrijk een gezonde werkomgeving is. Hierbij spelen ventilatie, luchtvochtigheid en het zuurstofgehalte in de ruimte een belangrijke rol. Vooral in binnenruimtes bleek er nog wel wat te verbeteren . 


De ideale luchtvochtigheid voor een werkruimte ligt tussen de veertig en zestig procent. In de praktijk blijkt dit percentage een stuk lager te liggen. Met name in de winter. Om nog maar te zwijgen over het lage percentage zuurstof dat dagelijks wordt aangevoerd. 


We hoeven niet te vertellen hoe belangrijk voldoende zuurstof is voor de productiviteit. Je hersenen functioneren beter wanneer zij van voldoende zuurstof worden voorzien. Planten kunnen hierbij helpen én verbeteren de luchtkwaliteit. Dit maakt dat het kantoor een gezondere omgeving wordt om in te werken. Uiteindelijk zal dit dus ook invloed hebben op het ziekteverzuim. 

Betere geluidsisolatie 


We zien steeds vaker zogenaamde groene wanden op kantoor. Dit zijn wanden die volledig bedekt zijn met groen. Dit zorgt niet alleen voor een sfeervolle en natuurlijke uitstraling, maar helpt ook om de akoestiek in de ruimte te verbeteren en geluiden van binnen- en buitenaf te dempen. Handig wanneer het kantoor in een drukke omgeving is gevestigd. Zo worden medewerkers niet onnodig gestoord door geluiden van buitenaf. Kortom, een aangenamere ruimte voor alle aanwezigen op kantoor. 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl