Eerste hulp bij zilvervisjes in huis

Eerste hulp bij zilvervisjes in huis


Zilvervisjes zijn zeer kleine beestjes van vaak nog geen centimeter groot. Deze beestjes bevinden zich vooral op vochtige plaatsen in huis. Het uiterlijk van zilvervliesjes wordt vaak als weerzinwekkend beschreven. Ze beschikken over zilveren schubben en karakteristieke ‘antennes’. Volgens de Ongediertebestrijding is één zilvervisje niet schadelijk voor de woning. Wanneer we echter over grote getalen gaan spreken, kunnen zij wel degelijk schade aanrichten in huis. Bovendien kunnen zilvervisjes ook nog eens een onheilspellende boodschap met zich meebrengen. Hun komst betekent immers dat er veel vocht in huis te vinden is. En een hoge vochtgraad is – zoals we allemaal weten – niet goed voor de muren en de isolatie van de woning. Bovendien kan een hoge vochtgraad gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Maar wat doe je als je deze beestjes toch in huis aantreft? Welke stappen kun je dan ondernemen? Wat heeft effect en wat juist niet? Zilvervisjes bestrijden: hoe ga je te werk?

Schade door zilvervisjes in huis

Zilvervisjes leven in vrijwel iedere woning. Alhoewel deze beestjes geen fijn uiterlijk hebben en ook niet echt hygiënisch zijn, kunnen ze over het algemeen weinig kwaad. In sommige gevallen zien we echter een ware plaag van zilvervliesjes in huis. In dat geval kunnen deze kleine beestjes aanzienlijk veel schade aanrichten. Meestal gebeurt dit in een vochtige omgeving, zoals de badkamer of keuken.

Alhoewel zilvervisjes over het algemeen enkel de voorkeur hebben voor zetmeelrijk voedsel, zullen ze in geval van schaarste ook naar andere voedingsstoffen op zoek gaan. Zo zijn ze in staat om cellulose om te zetten in hun kleine maagjes. Wanneer er veel zilvervisjes in huis zijn, kunnen zij bijvoorbeeld schilderijen, foto’s boeken en behangpapier aanvreten. Dit levert ontzettend veel schade op.

Naast de materiële schade moeten we natuurlijk ook denken aan de hygiëne in de keuken. Als deze beestjes massaal door de keukenkastjes wandelen is de kans immers groot dat zij voedselwaren besmetten met bacteriën en schimmels die aan hun pootjes kleven. Kortom: een bestrijdingsmiddel is noodzakelijk.

https://wonenwereld.nl/wp/wp-content/uploads/2020/02/Schade-door-zilvervisjes-in-huis-.jpg

Zilvervisjes bestrijden

Om zilvervisjes effectief te bestrijden is het belangrijk dat je de leefwijze van deze beestjes kent. Alleen als de bestrijding op deze insecten wordt afgestemd, kan deze effect hebben. Je kunt natuurlijk naar allerlei huis-tuin-en-keuken middeltjes grijpen, maar in het geval van een grote plaag is het verstandiger om voor grover geschut te kiezen. Insect Free is bijvoorbeeld een effectieve oplossing om zilvervisjes blijvend te weren uit jouw woning. Hierbij gaat het om een dispenser die 24 uur per dag – 7 dagen per week – een milieuvriendelijk stofje in de lucht spuit, zodat insecten zoals zilvervisjes geen schijn van kans meer maken.

Natuurlijk is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat de woning goed geventileerd wordt en de temperatuur nooit hoger dan 22 graden in huis is. Dit is niet alleen goed voor de stookkosten, maar zal er ook voor zorgen dat de zilvervisjes uit het huis verdwijnen. Zij gedijen immers goed bij hogere temperaturen. Loop ook het huis na op kieren en naden en pak eventueel de kitspuit erbij. Door alle naden en kieren goed dicht te kitten, voorkom je dat zilvervliesjes zich makkelijker verspreiden in huis. Door kleine aanpassingen en het gebruik van bestrijdingsmiddelen als de beestjes al in huis te vinden zijn, zal jij binnen de kortste keren van deze insecten verlost zijn!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl