energieleverancier eerste woning

Energieleverancier kiezen voor je eerste woning


Als starter komt er van alles op je af. Bij je eerste appartement of huis moet er veel geregeld worden rondom je nieuwe huisvesting. Wat dacht je van verzekeringen, hypotheek, inrichting en nog veel meer. Vergeet natuurlijk ook het eerste energiecontract niet. Weet je niet welke energieleverancier je moet vertrouwen? En welke de beste energie levert? Wij informeren je graag bij het kiezen van je eerste energieleverancier en hebben handige tips voor je!

Eerste energiecontract

Ga je met je partner samenwonen, vanuit je studentenwoning de overstap maken naar je eerste appartement of vertrek je vanuit je ouderlijk huis? Dan is het tijd om je eerste energiecontract op je naam te zetten. Zodra je nieuwe woonadres bekend is, kun je een energiecontract afsluiten. Je hebt keuze uit een groot aantal leveranciers van energie. Starters zien vaak door de bomen het bos niet meer. Daarom is het belangrijk om energie ervaringen te lezen. Zo weet je precies wat de ervaringen van anderen consumenten zijn bij de verschillende energieleveranciers.

energie contract

Hoe werkt een energiecontract bij nieuwbouw?

Ben je de eerste bewoner van een nieuwbouw woning? Voordat je een energieleverancier kiest moet je eerst de aansluiting regelen. Voor het installeren van de aansluiting kan je een elektricien of aardgasinstallateur inhuren. Vervolgens krijg je een EAN-nummer, naar dit nummer wordt gevraagd bij het afsluiten van een energiecontract. Voordat je dit doet moet eerst de netbeheerder geïnformeerd worden. Weet je niet wie de netbeheerder in het gebied van jouw nieuwbouw woning is? Op EANcodeboek.nl kan je dit checken. Na het inschrijven bij de netbeheerder krijg je het verzoek om binnen 20 dagen een leverancier van energie te kiezen. Kies dus de geschikte leverancier en sluit een energiecontract af. Vervolgens zal de leverancier in kwestie de netbeheerder inlichten, dit hoef je niet meer zelf te doen.

Energieleverancier kiezen

Bij het kiezen van een energiecontract komt heel wat kijken. Groen of grijze stroom, variabel of vast, termijnbedragen, meterstanden, jaarafrekening, voorschotnota en nog veel meer termen die je vast wel eens gehoord hebt. Maar wat betekent het eigenlijk? Het is belangrijk om je te verdiepen wat energie is en wat bovenstaande termen betekenen. Met deze kennis is het een stuk gemakkelijker om een energiecontract te kiezen.

energieleverancier kiezen

Beginnersfouten voorkomen

Bij het afsluiten van eerste energiecontracten worden veel fouten gemaakt. Dat is natuurlijk wat je wilt voorkomen, daarom geven wij tips om deze fouten als beginner niet te maken. Kies bijvoorbeeld altijd voor een energiecontract met een looptijd van 1 of 2 jaar. Zo kan je later nog eens overstappen naar een nog voordelige leverancier. Na het contract heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een energieaanbieder die dat jaar een aanbieding heeft. Bij het vergelijken is het belangrijk om altijd de jaarprijs te vergelijken. Aanbiedingen waarbij de eerste 3 maanden erg goedkoop lijken, kunnen uiteindelijk duurder uitkomen dan een energiecontract met een vaste lage prijs. Online zijn er verschillende vergelijkingswebsites te vinden waarop je puur op prijs kan vergelijken. Echter moet je niet vergeten wat klantervaringen zijn bij desbetreffende partijen. Staar je niet blind op lage prijzen, maar ga ook op onderzoek uit naar de beste energieleveranciers met positieve ervaringen.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl