Geef jouw tuin een persoonlijk tintje met eigen gemaakte tuinmeubels!

Geef jouw tuin een persoonlijk tintje met eigen gemaakte tuinmeubels!


Wil jij net als heel veel andere Nederlanders jouw tuin eens goed aanpakken in deze vreemde tijd? Dan wil je natuurlijk wel dat dit op de juiste manier zal gebeuren. De kans is immers groot dat onze zomervakantie niet verder dan de tuin komt. Dan is het wel zo prettig als je heerlijk kunt vertoeven in eigen tuin. Hierbij is het niet alleen belangrijk dat de tuin functioneel is, maar ook dat deze over een fijne sfeer beschikt. Maar hoe geef je jouw tuin een persoonlijk tintje? Door zelf tuinmeubels te maken natuurlijk!

En echt, geloof ons: dat is makkelijker en leuker dan het klinkt!

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Heb je vol enthousiasme allerlei nieuw gereedschap aangeschaft en sta je te popelen om aan de slag te gaan? Wacht dan nog heel even en test eerst je gereedschap uit op oud of goedkoop materiaal. Bedenk tevens goed welk materiaal je voor de klus gaat gebruiken. Zo kun je direct met de juiste materialen en gereedschappen oefenen. Gebruik bijvoorbeeld goedkope steigerbuizen en bekijk hoe deze op jouw handelen reageren. Practice makes perfect! Door eerst goedkoop materiaal te gebruiken, bespaar je uiteindelijk aanzienlijk op de extra kosten. Zeker wanneer je nog restmateriaal van voorgaande klussen hebt liggen. Begin pas echt aan het project zodra je de benodigde vaardigheden onder de knie hebt.

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Laat je inspireren

Ieder project begint natuurlijk met een duidelijk doel. Wat wil je precies maken? Hoe komt het eruit te zien? Waar moeten de tuinmeubels aan voldoen?

Toch kan het nog best lastig zijn om deze vragen te beantwoorden. Vergelijk het maar eens met een kind die door een snoepwinkel loopt. Het aanbod is simpelweg zó groot dat je geen keuze meer weet te maken.

Daarom is het belangrijk om eerst voldoende tijd aan het vinden van inspiratie te besteden. Gebruik bijvoorbeeld handige apps zoals Pinterest of ga met je eigen fantasie aan de haal en maak een tekening van een meubelstuk dat perfect bij jouw gezin past. Vind je dit toch allemaal te lastig? Sluit je dan aan bij een digitaal forum voor doe-het-zelvers. Zij delen vaak leuke ideeën en soms zelfs bouwtekeningen inclusief de benodigdheden. Zo hoef je nooit te twijfelen aan de aanschaf van materiaal en heb je direct alles in huis wat je nodig hebt om de klus uit te voeren. Buiskoppelingen zwart kopen? Zo gedaan!

Weerbestendig materiaal

Voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan is goed materiaal natuurlijk wel van essentieel belang. Hoewel je uit heel veel verschillende materiaalsoorten kunt kiezn is het wel belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. Zo moeten tuinmeubels natuurlijk bestand zijn tegen vocht. Dat geldt echter niet voor elk materiaal.

Geschikte materialen voor tuinmeubels zijn o.a. verschillende soorten steigerbuizen, steigerhout planken, pallets of zelfs oude schuttingplanken. Wees creatief! Wil je weinig geld aan het materiaal uitgeven? Vraag dan eens in je omgeving of mensen nog wat oud hout over hebben. Je zult versteld staan van de opbrengst die je binnen kunt halen door simpelweg rond te vragen. Ook online worden er regelmatig restpartijen hout aangeboden. Deze zijn gratis of kosten slechts enkele euro’s. Daarnaast zijn er verschillende online shops die kwalitatieve en goedkope materialen aanbieden. Zo kan je je voordelig op jouw nieuwe passie storten!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl