Geef je woonkamer een make-over met deze tips

Geef je woonkamer een make-over met deze tips


Je bent nu wat vaker thuis dan normaal en de kans is groot dat je daardoor wat sneller bent uitgekeken op je inrichting. De drastische aanpak is om spullen weg te doen en je huis helemaal opnieuw in te richten. Als je het liever iets rustiger aan doet, hebben we hier 6 tips op een rijtje gezet die je huis weer als nieuw laten aanvoelen.

Zet alles eens anders neer

Misschien ben je je spullen niet per se beu, maar gewoon de manier waarop ze al die tijd al bij elkaar staan. Het is helemaal niet nodig om een kast die nog goed is de deur uit te doen. Zet hem eens op een andere plek en geef hem een tweede leven. Haal spullen uit andere kamers en zet ze in de woonkamer en andersom. Er zijn natuurlijk meubels die specifiek aan de woonkamer zijn verbonden, zoals bijvoorbeeld je bank, maar de boekenkast of de televisie is misschien wel beter op zijn plek in een andere kamer. Probeer het eens! Bevalt het niet, dan kan je alles altijd nog terug op hun ouder plek zetten.

Verf

Door een muur of een meubelstuk te verven, heb je snel en effectief een grote verandering in je woonkamer. Je hoeft niet je hele woonkamer opnieuw te verven, vaak is een muur al genoeg. Het is ook leuk om alleen een stuk van je muur te verven. Door een brede streep in het midden te maken, lijkt je woonkamer ook ineens een stuk groter!

Vervang je raamdecoratie

Je raamdecoratie is heel bepalend voor de sfeer van je woonkamer. Het neemt een groot stuk ruimte in beslag en dat merk je pas op het moment dat het er niet meer is. Denk er dus eens over na om je raamdecoratie te vervangen. De lichtinval in je woonkamer kan ook veranderen wanneer je bijvoorbeeld van donkere rolgordijnen naar naturel vouwgordijnen gaat. Kijk voor de laatste trends op het gebied van raamdecoratie eens op www.raamdecoratievantuiss.nl.

Planten

Een lege woonkamer komt tot leven wanneer je wat planten neerzet. Dit is een oplossing die relatief snel is en het hoeft lang niet altijd duur te zijn. Veel planten worden online gratis aangeboden en je kan ook heel makkelijk zelf verschillende groenten en kruiden laten groeien. Zo fleur je niet alleen je woonkamer op, maar ben je ook nog eens zelfvoorzienend!

Kunst

Hang ook eens iets (anders) aan de muur. Dit hoeft niet altijd een schilderij of een foto te zijn, er zijn tegenwoordig talloze andere opties zoals wandkleden en groenstellages. Beperk je kunst niet alleen tot de muur, zet ook eens wat beeldjes neer of vervang die simpele bloemenvaas eens door een echte eye-catcher!

Decoreer

Je maakt je huis een stuk gezelliger en als je aan de slag gaat met kussentjes en dekentjes. Zeker in de wintermaanden worden jij en je gasten echt uitgenodigd om lekker op de bank te gaan zitten. Wanneer je een kussentje beu bent, vervang je gemakkelijk de hoes en voelt je woonkamer weer als nieuw.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl