studerende kinderen

Wat heb je nodig in huis met schoolgaande kinderen?


Als je kinderen eenmaal naar school gaan, wil je natuurlijk wel dat ze de allerbeste resultaten behalen. Een goede opleiding bereidt hen immers voor op een mooie toekomst. Behalve dat je een goede school voor ze uitkiest, kun je je kind ook thuis een goede werkplek bieden. Als de omgeving uitnodigend is om te leren, zullen ze daar ook zeker van profiteren. Een speciaal ingerichte werkplek in huis, helpt je kroost dus om betere cijfers te halen. In dit blog artikel lees je wat jouw kinderen daarvoor nodig hebben.

#1 Computer met printer

Een computer is tegenwoordig onmisbaar. Het huiswerk wordt niet eens meer op het bord geschreven, maar staat nu in de digitale leeromgeving van de school. Ook de lesstof staat online. Je kan wel zeggen dat leren zonder computer eigenlijk onmogelijk is. Zorg daarom voor goede computers of laptops. Het liefste eentje per kind. Het maakt niet uit hoe jong ze zijn. Al vanaf de basisschool moeten ze leren werken op de computer. Er is echt veel veranderd. Vroeger schreef jij je werkstukken waarschijnlijk nog met de hand, maar dat is allang verleden tijd. De werkstukken worden nu allemaal uitgewerkt in een tekstverwerkingsprogramma, zoals Word of Google Docs. Zorg daarom ook voor een goede printer en voldoende cartridges. Die bestel je snel en eenvoudig bij PrintAbout.

Computer met printer

#2 Goede speakers en headphones

Zoals hierboven beschreven, gaat het leren van schoolwerk multimediaal. Kinderen van nu kijken ook veel filmpjes om te leren voor proefwerken en voor het maken van werkstukken. De tieners van tegenwoordig gaan nog maar weinig naar de bibliotheek. Ze halen heel veel informatie van YouTube. Wil je hen dus met goed geluid filmpjes laten kijken. Schaf dan een goede set speakers aan die je heel hard of juist heel zacht kan zetten. Wil je er echt voor zorgen dat niemand last heeft van het geluid? Dan zijn headphones onmisbare accessoires.

#3 Een goede werkplek

Omdat kinderen nu niet meer naar de bieb gaan, zullen ze nooit meer die rust ervaren zoals millennials of Generatie X kinderen dat hebben ervaren. Tenzij jij voor je kind een oase van rust in huis creëert. Zo kun je een kamer in huis reserveren voor het werken aan school, door daar meerdere bureaus te plaatsen. Het voordeel is dat je daar als ouder ook in alle rust aan je eigen werk kan zitten. Spreek met elkaar af dat iedereen netjes het bureau opruimt als de taken volbracht zijn. Zo blijft de werkplek voor iedereen een fijne plek.

goede werkplek kinderen

#4 De beste bureaustoelen

Op de werkplek is het ook belangrijk om in een goede houding te zitten. Geen enkel kind wil last hebben van rugklachten als het eenmaal klaar is met school. Ergonomische bureaustoelen zijn in hoogte verstelbaar, maar ook aan te passen aan de beste houding voor elk lichaam. Dit voorkomt druk op de nek en schouders en dat leert een stuk prettiger.

#5 Een plek om te ontspannen

Eerlijk is eerlijk, de boog kan niet altijd gespannen staan. Natuurlijk horen de kinderen hun huiswerk af te maken, maar ze hebben ook af en toe een break nodig. Een relaxte bank met game console en groot televisiescherm doet al wonderen. Maar nog beter is om ze een paar keer per week lekker te laten sporten. Ook dat verhoogt weer de hersenactiviteit en dus ook de schoolresultaten. Dan komt het helemaal goed met die mooie toekomst van je kids!

Hoe stimuleer jij je kinderen om de beste resultaten te halen? Laat het ons weten in een reactie.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl