Een geschikte keuken voor de zorg

Een geschikte keuken voor de zorg


Werk je in de zorg en is wil je de keuken verbouwen? Als je bijvoorbeeld met ouderen of met psychiatrische patiënten werkt is een veilige keuken noodzakelijk. Zo mogen zij niet aan de chemische producten komen en moet de kans op brand tot een minimum beperkt worden. In dit artikel lees je drie tips bij het kopen van een keuken voor de zorg.

1.)      Een geschikte keuken vergt een goede voorbereiding

Ga goed voorbereid naar een keukenwinkel. Wat zijn je wensen? En wat is het budget? Communiceer duidelijk naar de verkoper hoeveel je maximaal kwijt wilt zijn en som al je wensen op. Zo voorkom je dat je je tijd verspilt aan onbetaalbare luxe.

2.)      Investeer in een veilige keuken

Een veilige keuken is een investering en voorkomt veel ongemakken. Zo is het slim om een kraan met kokend water te laten plaatsen. Zorg er in dit geval voor dat de kraan buiten bereik van de patiënten is. Ook is het niet handig dat het kokend water zomaar kan worden aangezet.

Verder moet een keuken ook brandveilig zijn. Zo is het raadzaam dat de brandblusser altijd in de buurt van de keuken is. Ga ook na of degenen die koken wel de juiste kleding dragen. Lange mauwen kunnen bijvoorbeeld eerder voor vlammen zorgen.

3.)      Met minimale middelen en totaal nieuwe look

Met kleine investeringen aan de keuken geef je je keuken een gloednieuwe look. Is het keukenblad bijvoorbeeld verouderd of beschadigd? Een keukenblad kan je volledig naar eigen wens inrichten. Zo heb je keukenbladen van hout, keramiek en beton. Het goedkoopste materiaal is composiet, terwijl beton juist een van de duurdere materialen is. De prijzen variëren van 250 euro per meter tot 700 euro.

Verder geef je je keuken ook een nieuwe uiterlijk door de achterwand te vernieuwen. Ook dit is volledig naar eigen wens in te richten. Wil je bijvoorbeeld een wand van aluminium, van hout, of kies je liever voor standaard kleuren als zwart of wit?

Kortom: een geschikte keuken vinden vergt echt een goede voorbereiding. Vraag aan het zorgpersoneel waar zij behoefte hebben, communiceer het budget en wensen door met de verkoper en hou altijd de veiligheid in gedachte!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl