Hoe krijg je kleding het gemakkelijkst schoon?


Het meest gehoorde antwoord is wassen in het wasmachine. Maar niet alle kleding mag zomaar in het wasmachine. Voor sommige kledingstukken is het niet goed om die in het wasmachine te gooien. En vaak is het niet echt nodig om het te wassen en volstaat opfrissen al. Dat is én beter voor de kleding én voor het milieu. Maar hoe doe je dat?

Uitwaaien

Kleding die je even hebt gedragen en waar geen vlekken in zitten, kun je makkelijk even buiten laten luchten. Zo frist de kleding snel op en trekken lichte geurtjes eruit. Dit is veruit de goedkoopste, meest milieuvriendelijke oplossing die kleding zo lang mogelijk als nieuw houdt. Maar uitwaaien is niet altijd genoeg en ook lang niet altijd mogelijk. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om kleding buiten te hangen en als het regent al helemaal niet. Gelukkig zijn er ook andere oplossingen.

Warmtepompdroger

Een wasdroger wordt 9 van de 10 keer gebruikt om was te drogen. Maar een droger heeft meestal veel meer functies die vaak niet gebruikt worden. Zo kun je een droger prima gebruiken om kleding op te frissen als je het niet buiten kunt hangen. De meeste drogers hebben hier een speciaal programma voor en anders kun je kiezen voor een koud cyclus, waarbij alleen koude lucht gebruikt wordt. Het voordeel is dat eventuele pluisjes of haren meteen eruit geblazen worden.

Nu heeft de wasdroger het imago niet heel energiezuinig te zijn, en vooral voor oudere modellen gaat dit vaak ook op. Maar de nieuwste generaties zijn een stuk zuiniger. De meest zuinige droger is de warmtepompdroger, die verwarmde lucht hergebruikt. Op zoek naar een nieuwe wasdroger? Kies dan de beste warmtepompdroger uit de test, deze is zuinig en geeft de beste resultaten.

beste warmtepompdroger

Kledingstomer

Delicate kleding zoals kleding van zijde, maar ook colberts, pantalons en kleding van wol kun je beter niet wassen in het wasmachine. Dit is niet goed voor de stof en de pasvorm. Maar ook dit soort kleding moet af en toe wel schoon worden, dat red je niet met alleen wat opfrissen. Naar de stomerij brengen is een optie, maar kost tijd, moeite en is niet goedkoop, plus het komt vaak niet uit. Als jij morgen je jasje of jurkje nodig hebt, ben je vaak al te laat of betaal je de hoofdprijs om het alsnog te laten stomen. Als het al goed gaat.

Dé uitkomst voor dit probleem is de kledingstomer voor thuis. In no time heb jij, door middel van water en warme lucht, je kleding gestoomd. Het is even een investering maar die heb je er echt zo uit. Bovendien kun je een kledingstomer ook gebruiken voor het opfrissen van kleding, stoom je kreukels er makkelijk uit (waardoor je niet of veel minder hoeft te strijken) en kun je ook je gordijnen bijvoorbeeld een keer stomen. Bij Beste Tester vind je altijd de beste kledingstomers uit de test.

Minder wassen

Je kunt dus best volstaan met minder vaak wassen van kleding. Dit zorgt er ook voor dat kleding veel langer meegaat, het wassen en droger van kleding beschadigt de stoffen elke keer een klein beetje, waardoor kleding veel sneller slijt. Opfrissen en/of stomen heeft dit effect niet waardoor je ook nog eens langer met je kleding kunt doen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl