Hoe voorkom je waterschade aan je woning?

Hoe voorkom je waterschade aan je woning?


Hoe zorgvuldig je ook met het behoud van je woning bezig bent: sommige situaties komen voornamelijk voort uit onmacht. Een lekkage bijvoorbeeld, kan – in tegenstelling tot wat velen denken, grote gevolgen met zich meebrengen. Voorkomen is daarom nog altijd beter dan genezen en er zijn genoeg maatregelen die je kunt nemen om waterschade in je woning te voorkomen. 

Om waterschade in of om de woning te voorkomen, is het praktisch om te weten hoe een lekkage ontstaat. Een lekkage ontstaat veelal door een scheur of breuk in de waterleidingen, waardoor een grote hoeveelheid vocht langs de leidingen stroomt, die waterschade veroorzaakt. Heb je last van waterschade of wens je goed voorbereid te zijn, indien waterschade zich in je woning voor doet? Zorg dat je voorzien bent van een waterpomp, zodat je géén emmertjes water hoeft te scheppen, maar je wél de grootste schade voorkomt.

Lekkage binnenshuis

Binnenin de woning zijn de waterleidingen veelal goed weggestopt langs muren en onder de grond. Een voordeel hiervan is dat dit mooier oogt, omdat de waterleidingen hierdoor niet zichtbaar zijn van buitenaf, maar een nadeel hiervan is dat lekkages hierdoor in sommige gevallen langdurig onopgemerkt blijven, waardoor vocht je huis binnendringt. Waar menig mens er heilig van overtuigd is dat dit enkel erg vervelend is voor je woning, kan het ook voor je gezondheid grote gevolgen hebben.

Lekkage binnenshuis

Schimmel als gevolg

Wanneer water buiten de waterleidingen om je huis binnenkomt door lekkage, worden de muren automatisch vochtig. Door de warme temperatuur die de leidingen veelal hebben, zal er schimmel op de muren ontstaan door de combinatie van vocht en warmte. Niet alleen is dit erg slecht voor je gezondheid, maar ook is dit erg zichtbaar. Schimmel op de muur uit zich namelijk in hardnekkige vlekken die bruin of zelfs zwart van kleur zijn; ontkomen kun je er dus niet eenvoudig aan.

Slecht voor je gezondheid

Niet alleen zijn de gevolgen van waterschade dus nadelig voor je woning, ook jijzelf zal er, afhankelijk van je huidige gezondheid, op de korte- of lange termijn onder gaan lijden. Ieder mens heeft een bepaalde hoeveelheid energie in het lichaam. Schimmel door lekkage zorg ervoor dat het lichaam meer energie nodig heeft om te functioneren, waardoor het lichaam sneller uitgeput zal raken. Ook neemt de kans op koorts, griep en andere kuren toe, waardoor je waterschade en de gevolgen hiervan het liefst zo snel mogelijk voorkomt óf geneest.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl