hoe werkt een platformlift

Hoe werkt een platformlift?


Wanneer je in een rolstoel zit of minder valide bent en u woont nog in een woning met meerdere etages is het lastig om boven te kunnen komen. De oplossing hiervoor is een platformliften. Deze liften zijn in er in een aantal soorten.  Zo heb je de rechte platformlift, de gebogen platformlift en de verticale platformlift. Zo is er voor elke situatie wel een goede optie. Maar hoe werkt een platformlift eigenlijk?

De rechte platformlift

Het woord verklapt misschien al wel voor welke soort trappen de rechte platformlift geschikt is. Deze is goed te gebruiken bij rechte trappen. Voor mensen die in een rolstoel zitten of minder valide zijn is een platformlift ideaal. Op deze manier kan je gemakkelijk de trap op thuis zonder hulp van een ander. Triwatrapliften verzorgt ook platformliften en zij hebben tegenwoordig ook mooie ontwerpen. Het is niet meer een obstakel in het huis omdat het een mooi ontwerp gekregen heeft en aangezien het ook functioneel is en nodig is het niet erg dat hij er is. Met het slanke ontwerp is het ook nog eens ruimtebesparend. Daarnaast heeft de lift een eenvoudige bediening en belangrijke veiligheidsfuncties. In en uitstappen is gemakkelijk bij de traplift door middel van een opklapbaar oprij-element.

De gebogen platformlift

Ook dit zal geen verrassing zijn dat deze liften voor gebogen trappen zijn. Ook deze liften zijn voor mensen die in een rolstoel zitten of die mindervalide zijn. Op deze manier kunnen ook zij gemakkelijk de trap op en boven komen. Deze liften zijn voorzien van eenvoudige bediening en een design dat aan te passen is. Daarnaast biedt de lift veel veiligheidsfuncties. De gebogen lift heeft een maximale draagkracht van 225 kilogram en is uit te breiden toto 300 kilogram. Het makkelijke van deze lift is, dat deze ook te gebruiken is als goederenlift.  Het mooie aan dit design is, dat deze opklapbaar is. Dus als de lift niet gebruikt wordt kan je hem eenvoudig inklappen zodat je geen last hebt van de lift. Op deze manier bespaar je veel ruimte in vergelijking met andere liften. Het design van de gebogen lift  is naar ieder zijn wensen aan te passen.

De plateaulift

Deze lift wordt ook wel de verticale platformlift genoemd. Deze lift wordt gebruikt voor kleine verticale hoogteverschillen. Het plateau van de lift is zoals de andere liften makkelijk opklapbaar waardoor deze weinig ruimte inneemt.  Het is gemakkelijk om op de lift te komen. De lift is namelijk voorzien van oprij stroken aan de voor en achterkant. Dit gaat allemaal automatisch. De lift wordt namelijk eenvoudig bediend met de knoppen op de lift alsmede een draadloze afstandsbediening.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl