Hulp in en om huis: een ongevallenverzekering en letselschade                                 


Een ongevallenverzekering is belangrijk om af te sluiten, zeker als je er veel om en in de woning wordt gedaan. Door ene ongeval kan iemand namelijk flink wat letsel oplopen. Je kunt er op korte en op de lange termijn gevolgen van ondervinden. Gelukkig zijn er genoeg mensen die je kunnen helpen, ze bieden slachtoffers bijvoorbeeld ondersteuning op juridisch en financieel gebied. Maar ook als je vragen hebt op sociaal of medisch gebied kun je bij hen terecht.

Goede verzekering is van belang

Een goede verzekering is belangrijk, daarom kun je een kijkje nemen bij palsletselschade. Het is belangrijk dat je weet wat jouw mogelijkheden zijn en weet waar je recht op hebt mocht er sprake zijn van letselschade. Zorg dat je de voorwaarden heel goed doorneemt voordat je een verzekering afsluit.

letselschade huis

Hoe werkt de letselschadezaak?

Als er sprake is van een ongeval en letselschade, dan zal iedere zaak goed beoordeeld moet worden. Er vindt daarom eerst een intakegesprek plaats met een specialist. Vaak beoordelen de specialisten gratis en vrijblijvend tijdens een intakegesprek de haalbaarheid van de letselschadezaak. Het kan zowel telefonisch als bij je thuis, net wat je prettig vindt. Er komen dan vragen aan bod over de omstandigheden rondom het ongeval en de aard van het letsel dat je op hebt gelopen. Ook je persoonlijke situatie wordt hierbij bekeken. Vervolgens gaat het over het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Daarbij wordt de verzekeraar van de persoon die de letselschade heeft veroorzaakt schriftelijk aansprakelijk gesteld. Daarbij kan het een aantal weken duren voordat de aansprakelijkheid wordt erkend door de tegenpartij. Eerst moet de aansprakelijkheid erkend worden door de tegenpartij om de letselschadezaak verder door te kunnen zetten. Dit wordt allemaal begeleid. Vervolgens worden de gegevens opgevraagd over het ontstaan van het ongeval en voor de beoordeling van het letsel.

Letselschade is erkend.

Wanneer de letselschade is erkend door de tegenpartij, dan wordt door de letselschadespecialist verzocht een voorschot over te maken. Je krijgt dan kosten die tot dan zijn gemaakt alvast grotendeels of helemaal vergoed. Vanaf dat moment wordt de zaak verder onderzocht en afhankelijk daarvan wordt er nog een bedrag aan je overgemaakt. Hoeveel dat is en waar je recht op hebt, hangt af van wat er gaande is en wie in zijn of haar gelijk staat.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl