inbraak huis

Inbraken voorkomen door goede beveiliging


Tijdens een woninginbraak schuwen inbrekers het gebruik van geweld steeds minder vaak. Zo gebruiken ze geweld om je woning binnen te dringen, om je ervan te weerhouden de hulp van omwonenden in te schakelen, enzovoorts. Niet alleen tegen jou kan geweld gebruikt worden, ook je kinderen kunnen in een gevaarlijke situatie terechtkomen. Reden genoeg om de kans op een inbraak in huis zo klein mogelijk te maken! Er zijn verschillende manieren om je woning van een goede inbraakbeveiliging te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van goede sloten, in combinatie met een inbraakpreventiesysteem. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Goede sloten voor ramen en deuren

Een goede inbraakbeveiliging begint bij het gebruik van de juiste sloten op ramen en deuren. Voor het beveiligen van deuren kun je kiezen voor cilindersloten, die worden aangeboden als twee- en driepuntsloten. Driepuntsloten hebben een extra contactpunt met de deurpost, waardoor het een inbreker meer tijd kost om de deur te forceren. Let bij de aanschaf van sloten goed op de aanwezigheid van een keurmerk. Een van de meest bekende keurmerken is het PKVW-keurmerk, die door de Nederlandse Politie wordt uitgegeven.

Ramen kunnen beveiligd worden met bijzetsloten, die je kunt bestellen als opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat je hebt afhankelijk, welke sloten het meest geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop het raam geopend wordt, de dikte van het kozijn, enzovoorts. Een slotenmaker kan je hierover adviseren en de nieuwe sloten direct voor je plaatsen. Sloten zijn complexe systemen, waardoor de kans op schade bij het zelf plaatsen van de sloten relatief groot is.

Een optioneel alarmsysteem

Naast goede sloten is het vaak geen overbodige luxe om een alarmsysteem in huis te installeren. Je kunt hierbij voor een compleet alarmsysteem kiezen, of zelf een systeem samenstellen. Een slotenmaker kan je helpen bij het samenstellen van een alarmsysteem. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een elektronische beveiligingscamera aan de muur, in combinatie met een bewegingssensor of magneetcontacten. Een alarm zal inbrekers afschrikken, omdat de kans toeneemt dat zij door omwonenden betrapt worden. Bij een alarm zullen zij je woning zo snel mogelijk willen verlaten, waardoor de kans op een inbraak kleiner is.

Tip: kies ook bij beveiligingscomponenten altijd voor gecertificeerde producten! Dit verkleint de kans op haperende systemen tijdens een inbraak. Door een alarmsysteem bij een slotenmaker te bestellen weet je zeker dat het product naar behoren werkt.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl