3 tips om je interieur stijlvol aan te kleden


Ben je weer eens toe aan iets nieuws? Wil je je interieur een flinke sfeerboost geven en ben je op zoek naar inspiratie? Wij gingen op zoek naar meerdere manieren om je interieur stijlvol aan te kleden. Natuurlijk spreekt het gebruik van woonaccessoires van Sweetlivingshop.nl natuurlijk voor zich. Maar hoe combineer je deze binnen je interieur? Welke woonaccessoires passen goed bij elkaar en welke mogen zeker niet ontbreken binnen een moderne woning? Kortom: hoe kleed ik mijn woning stijlvol aan? Wij geven 3 slimme tips!

1.     Zorg voor eenheid

Een kort bezoek aan een geweldige woonaccessoireswinkel is genoeg om met zakken vol spullen thuis te komen. Eenmaal thuis aangekomen weet je eigenlijk niet hoe je deze items moet verwerken binnen jouw interieur. Er zijn natuurlijk enorm veel leuke accessoires verkrijgbaar, maar niet ieder item past even goed binnen jouw woning. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Als de woonaccessoires en meubels niet op elkaar aansluiten, oogt het geheel een beetje rommelig en dat komt de sfeer in huis niet ten goede. Er zijn enorm veel webshops zoals Sweet Living Shop die enorm veel woonaccessoires in verschillende stijlen aanbieden. Zo weet je zeker dat de stijl van de accessoires bij jouw interieur past.

2.     Houd het beperkt

Ondanks dat we ons heel goed kunnen voorstellen dat je het liefst je hele woning vol accessoires zet, raden wij aan om dit vooral niet te doen. Bij het stylen van je woning geldt: less is more. Hoe meer woonaccessoires je in je woning zet, des te kleiner het effect zal zijn. Plaats daarom op een aantal plekken subtiele accessoires, maar overdrijf het niet. Iedere woonaccessoires moet zijn eigen functie hebben. Zodra ze enkel voor de ‘leuk’ neer worden gezet, zal dit vaak geen positief effect hebben op de sfeer in huis.

Een goed voorbeeld is een discussie die vaak door mannen en vrouwen onderling worden gevoerd. Mannen vragen zich dikwijls af of zoveel kussentjes op de bank en op bed echt nodig zijn. Je moet altijd eerst een aantal kussentjes weghalen voordat je comfortabel kunt zitten of slapen. Dat is dus niet de bedoeling. Zodra je hinder van woonaccessoires ondervind, heb je simpelweg te veel in huis gehaald. Subtiele accessoires doen veel meer voor de sfeer in huis!

Kleuren in huis

3.     Let op de kleurencombinaties

Ook met de kleuren van de woonaccessoires kan je veel doen voor de sfeer in huis. Zorg er wel voor dat de kleurencombinaties kloppen. Ga geen vreemde kleuren met elkaar combineren en hou het geheel in eenheid. Overheersen neutrale kleuren in huis? Dan mag je best een beetje uitpakken door fellere kleuren te gebruiken. Let er dan wel op dat alle woonaccessoires in harmonie zijn. Vloekende kleuren kunnen het geheel heel rommelig maken.

Gebruik je al enorm veel kleur in huis? Zorg dan voor rust en een speels contrast door neutrale woonaccessoires aan te schaffen. Zo wordt het geheel niet te druk en geniet je van een fijne sfeer in huis.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl