Inspiratie voor het schilderen van je huis


Ga je binnenkort verhuizen of wil je je huidige woning een flinke make-over geven? Dan is de kans groot dat je in je (nieuwe) huis met een verfkwast aan de slag gaat. Als je gaat verhuizen is dat natuurlijk het ideale moment om direct de juiste basis te leggen. Je beschikt nog over alle ruimte en er staan geen onnodige meubels of accessoires in de weg. Dat scheelt je een hoop extra stress en werk. Bovendien kan je met jouw kleurkeuzes de woning direct een stuk persoonlijker maken. Het schilderen zelf is niet zo moeilijk. Vrijwel iedereen weet raad met een verfkwast. Het maken van kleurcombinaties en het kiezen van de juiste verf is echter een heel ander verhaal. Dat is vaak een stuk moeilijker dan het in eerste instantie lijkt. Daarom geven we je in dit artikel veel inspiratie en tips voor het schilderen van jouw huis!

Wees niet bang om kleur te gebruiken!

Vaak zien we dat mensen onbewust bang zijn om kleur te gebruiken. Ze weten niet precies welke kleuren bij elkaar passen en welke goed matchen met hun interieur. Daarom spelen ze liever op safe en kiezen ze voor witte muren. Wanneer ze nog net iets meer lef tonen, zal er gekozen worden voor een neutrale kleur.

Wees echter nooit bang om kleur te gebruiken! Door enkel voor witte muren te kiezen, zal de ruimte onbewust over een kille uitstraling beschikken. Daarom is het verstandig om voor een contrastkleur te kiezen. Laat het plafond wit en schilder de andere muren in een warme tint. Dit hoeft echt geen gewaagde kleur te zijn, aardetinten kunnen al een enorm warm effect creëren.

Kleuren

Welke kleurcombinaties zijn mogelijk?

Vind je het altijd enorm lastig om de juiste kleurencombinaties te maken en kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? Dan zal je waarschijnlijk al heel wat research online gedaan hebben. Er zijn heel veel theorieën over kleuren die zogenaamd nooit samen gebruikt mogen worden. Toch hoeft dit voor jou niet altijd te gelden. Smaken verschillen immers. Daarom is het sowieso verstandig om eerst altijd je eigen smaak in het proces te betrekken. Laat je niet direct leiden door de mening van anderen. Kom je er echt niet uit? Kies dan voor de makkelijke weg en kies kleuren uit die binnen hetzelfde spectrum vallen of dicht bij elkaar liggen. Denk bijvoorbeeld aan combinaties zoals blauw en paars en groen en blauw. Je kunt uiteraard ook een kleurenexpert om advies vragen.

Gebruik testertjes

Tegenwoordig is het mogelijk om meerdere testertjes mee naar huis te nemen. Deze kan je vaak gratis meenemen of je betaalt enkele euro’s. Zo kan je de kleur(en) eerst thuis uitproberen, alvorens je een grote blik verf aanschaft. Zo bespaar je jezelf een miskoop. Bovendien kunnen kleuren bij een bepaald lichtval of in combinatie met meubels opeens heel anders uit vallen dan in de winkel. Dankzij een aantal handige testertjes weet jij precies hoe de kleur er op jouw muur uitziet en voor welke verf je kunt gaan!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl