Intaliaanse Keuken


 

De Italiaanse stijl bepaalt de actuele trend in keukendesign: licht en zwierig met een zuidelijke flair. Liefhebbers van deze stijl vallen voor de kleine hoge hangkasten of kiezen voor ‘zwevende’ planchets waarop een espressoapparaat en een ouderwetse citruspers staan.

De Italiaanse keuken, ook wel designkeuken genoemd, is een levendige, creatieve en grote keuken. Het keukenfront is sfeerbepalend voor de gehele keuken. Echte designliefhebbers combineren hout (blond of donker) met typische designmaterialen als glas (spiegel, mat of gewoon) en lichtgeborsteld roestvrijstaal, dat veel gebruikt wordt voor inbouwapparatuur.

donker hout keukens

 

Naast de ‘blonde’ houtsoorten als ahorn, elzen en berken zijn keukens met donker (gebeitst) hout sterk in opkomst. Bijvoorbeeld de warme houttint anegré gecombineerd met een rondom aangebrachte aluminiumlijst.

Glas

Ook glas is komen opzetten. Het wordt vooral gebruikt in deuren van opzetservieskasten, ladenfronten of schuifdeurtjes voor bovenkastjes. Achter de halftransparante panelen zijn de stapels borden, kopjes of keukentextiel heel subtiel zichtbaar. Glas komen we tegen in allerlei afwerkingen: helder, mat, gestructureerd, gestraald en gekleurd.

Voor de finishing touch is er ruimschoots keuze uit tal van knoppen en grepen. Speel hierbij met materialen, vormen en kleuren, maar ook met de positie van de grepen. Momenteel zien we veel schelpvormige en trapeziumgreepjes. In het designsegment veel greeploze fronten, waarbij deuren en laden geopend worden door er licht tegen aan te drukken.

glas keukens

High-tech

Wat zijn de keukens van de toekomst? Zal de technologie doorslaan en steeds meer verbonden worden met de informatie- en communcicatietechnologie? Zoals: vanaf kantoor met je gsm thuis de oven aanzetten en het gasfornuis programmeren. Eenmaal thuisgekomen via het beeldscherm aan de buitenzijde van de koelkast de e-mailberichten lezen en elektronisch boodschappen doen om die betreffende koelkast weer gevuld te krijgen. Ook spraaktechnologie doet zijn intrede in de keuken.

Begint het tijdens het koken toch wat te ruiken, dan spreken we gewoon de afzuiginstallatie toe om wat harder te draaien. Toekomstmuziek of een reële werkelijkheid? Bovengenoemde ontwikkelingen zijn er al wel…

high tech keuken

bron: https://www.huisinspiratie.nl/

bron: https://woonaanrader.nl/

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl