Is jouw kind ook toe aan een gepimpte kamer

Is jouw kind ook toe aan een gepimpte kamer?


Een kinderkamer is nu eenmaal soms aan een flinke make-over toe. Kinderen veranderen immers snel terwijl ze volwassener worden. Wat het ene moment nog leuk was, is het andere al snel kinderachtig. Zeker in de tienerjaren gaan ze bovendien steeds meer tijd in hun eigen kamer doorbrengen. Het is in die periode belangrijk om een goede plek voor jezelf te hebben. Om huiswerk te maken (zeker in een periode waar thuisscholing normaler lijkt te worden), maar ook om te ontspannen. Alleen, maar ook met leeftijdgenoten, waar natuurlijk wel indruk op gemaakt moet worden.

Genoeg redenen dus om de kamer van je kids eens goed onder handen te nemen. In dit artikel vind je een aantal tips om je op weg te helpen. Van een houten kinderbed dat wel heel veel ruimte biedt tot een slimme manier om de kamer in te delen.

Maak optimaal gebruik van de ruimte

Om zoveel mogelijk uit de beschikbare ruimte te halen, is het een goed idee om te kiezen voor slimme meubels en andere oplossingen. Zo is het bed natuurlijk een onmisbaar meubel, maar ook iets wat bijzonder veel ruimte inneemt. Door te kiezen voor een steigerhouten halfhoogslaper sla je twee vliegen in één klap. Niet alleen ziet zo’n meubel er door het gebruikte steigerhout lekker stoer uit, het geeft ook nog eens een zee aan ruimte onder het bed.

steigerhouten halfhoogslaper

Zo kun je de bespaarde ruimte bijvoorbeeld gebruiken voor het bewaren van spullen, of om er met de nodige kussens een fijne chillplek van te maken. Door met een reguliere hoogslaper nog een stukje verder de hoogte in te gaan, krijg je zelfs de mogelijkheid om met een bureau een heerlijk afgezonderde studeerplek onder het bed te creëren. Goed afgezonderd en dus heerlijk voor de concentratie. Wel nog even zorgen voor een goede bureaulamp.

Verdeel en heers

Deze eeuwenoude militaire tactiek is ook toepasbaar op het (opnieuw) indelen van een kinderkamer. Zoals gezegd is de gemiddelde kinderkamer een multifunctionele ruimte. Slapen, studeren, hobby’s, relaxen. Het is daarbij prettig als ieder deel van de kamer een eigen functie heeft. Je hebt vast wel eens gehoord dat je bijvoorbeeld beter niet op bed kunt werken, omdat het psychologisch beter is om de plek waar je werkt en de plek waar je slaapt gescheiden te houden. Datzelfde geldt natuurlijk voor de kinderkamer.

Een simpele scheiding in een kamer is gelukkig zo gemaakt. Bijvoorbeeld met een gordijn van een mooie stof, of door bijvoorbeeld een kast als extra muur te gebruiken. Plaats de kast hiervoor met de zijkant in plaats van de achterkant tegen de kamermuur. De achterkant van de kast kan worden beplakt met mooie posters, zodat er als het ware een extra muur in de kamer kan worden aangebracht.

Over posters gesproken: de finishing touch zit hem natuurlijk in wat er aan de muren komt te hangen. Ook hiermee kun je al direct een mooie verdeling in de kamer aanbrengen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de studeerhoek vol te hangen met posters van wereldkaarten en in het hoekje dat is bedoeld om te ontspannen gaan voor favoriete bands. Aan jullie (en natuurlijk vooral aan je kind) de keuze. Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips om de make-over een eerste richting te geven!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl