Je huis verkopen_ Hier moet je aan denken!.v1

Je huis verkopen? Hier moet je aan denken!


Woning verkopen Wassenaar: het lijkt altijd zo gemakkelijk als je de verschillende verkooppagina’s bewonderd. In de ideale wereld is iedere woning binnen enkele weken tegen een droomprijs verkocht. Helaas moeten we ook realistisch blijven; het verkopen van een woning blijft altijd spannend. Na de val van de huizenmarkt weten we dit allemaal heel goed. Gelukkig zien we dat de woningen tegenwoordig weer makkelijker verkocht worden en ook de prijzen stijgen. Gunstig als je nu je huis wilt verkopen!

Is bij jullie ook de kogel door de kerk en weten jullie zeker dat de verkoop van start moet gaan? Dan zal je nog voor veel keuzes komen te staan. De keuzes die je maakt zijn allesbepalend voor het resultaat van de verkoop. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat jouw woning interessanter wordt op de huizenmarkt? Dat iedere bezichtiging een waar feestje is en dat je de juiste makelaar kiest? Waar moet je allemaal aan denken als je je huis verkoopt? Dat lees je in dit artikel.

Kies een goede makelaar

Dit klinkt als een voor de hand liggende tip, maar het zal je verbazen hoe moeilijk het kan zijn om een geschikte makelaar te vinden. Het aanbod is tegenwoordig namelijk enorm groot. Bovendien verschillen de tarieven sterk van elkaar. Het is natuurlijk aantrekkelijk om voor lagere makelaarskosten te kiezen, maar bedenk tegelijkertijd wel wat dit betekent voor de kwaliteit van zijn diensten. Een goede makelaar kan je duizenden euro’s besparen door zijn goede onderhandelingstechnieken. Met een ‘goedkopere’ makelaar mis je dit voordeel soms. Neem daarom nooit alleen de prijs mee in je overweging, maar vergeet ook zeker de kwaliteit niet.

Ga daarnaast ook na welke verwachtingen je van de makelaar hebt. Wil je bijvoorbeeld dat deze actief adverteert op verkoopsites zoals Funda? Of gaat je voorkeur uit naar een stille verkoop? Wil je zelf een groot aandeel hebben in de verkoop en kijkers ontvangen of laat je dit liever geheel over aan een professional? Hier heb je zelf zeggenschap over. Jij beslist wat een makelaar voor jou kan betekenen en houdt altijd de touwtjes in eigen handen.

kies een goede makelaar.v1

Tips voor de bezichtiging

Huis verkopen Wassenaar? Dan zal je direct merken dat je niet de enige bent. Door de aangetrokken huizenmarkt zien we dat niet alleen de vraag naar nieuwe woningen stijgt, maar ook het aanbod. Hierdoor is het zaak om op te vallen. Maar waardoor valt jouw woning precies op? Hoe maak je deze klaar voor bezichtigingen? Wij geven enkele tips:

  • Ruim alles goed op. Een huis oogt veel ruimer als er geen overbodige prulletjes of rommel in huis ligt. Haal ook het aanrecht, de tafelbladen en de cosmetica producten op de wastafel weg. Zorg er tevens voor dat er meer rust in huis is. Natuurlijk is het voor jou prettig om over al die mooie fotolijstjes en souvenirs te beschikken, maar deze kunnen de uitstraling van de woning voor een potentiële koper veranderen.
  • Zorg voor een comfortabele temperatuur in huis
  • Bak een taart of cake voor de bezichtiging. Zo ruikt het niet alleen heerlijk en huiselijk, maar kunnen de kijkers ook nog eens genieten van een fijne snack als ze door het huis lopen.
  • Zorg dat de woning fris ruikt. Rook niet meer in huis als je deze in de verkoop zet, vervang de prullenbakken en ventileer goed.
  • Maak de bedden netjes op en zorg voor een serene uitstraling
  • Maak de tuin gezellig met wat plantjes en verwijder eventueel wat onkruid op de oprit.

Een huis verkopen kan een spannend avontuur zijn maar met de juiste handvaten en professionele hulp is dit tevens een waar feestje!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl