houten jaloezieën

Wat zijn de voordelen van houten jaloezieën in huis?


Jaloezieën zijn er in verschillende maten en materialen. Je kan dus de sfeer van je inrichting bepalen en daar dan de keuze van je jaloezieën op afstemmen. Maar als je echt van warmte en gezelligheid houdt, dan zijn houten jaloezieën de beste keuze. Gelukkig hebben houten jaloezieën vele voordelen. Ze zijn voordelig, makkelijk in gebruik, stevig en sfeervol. Twijfel jij nu nog om houten jaloezieën te kopen voor in de woonkamer? Hieronder bespreken we de vele voordelen van houten jaloezieën. Als je ze eenmaal hebt, wil je nooit meer iets anders. Koop dus snel de mooiste jaloezieën bij doehetbudget.nl.

Passend bij elke stijl

Het maakt niet uit of je een landelijke, romantische of juist een industriële inrichting hebt. Houten jaloezieën zijn passend in elke inrichting. Je zou denken dat houten jaloezieën veel te basic zijn, als het overal bij past. Maar dat is gelukkig niet het geval. Houten jaloezieën zijn juist heel veelzijdig. Door de natuurlijke uitstraling van het hout, past het goed bij een warme en romantische inrichting. Hout heeft ook een stoere uitstraling, waardoor het ook past in een industriële inrichting. Daarnaast geeft het een strak interieur ook een warme tint. Houten jaloezieën zijn hoe dan ook een mooie aanvulling voor elk interieur.

houten jaloezieën woonkamer

Verschillende kleuren

Heb je de inrichting van je woonkamer of slaapkamer al helemaal bepaald en wil je graag alles in een specifieke kleur houden. Als je de kleur van je raamdecoratie al vooraf hebt bepaald, kan het zijn dat de klassieke houtkleur daar niet goed op aansluit. Houten jaloezieën zijn in verschillende kleuren gemaakt. Bij de beste speciaalzaken koop je bijvoorbeeld zwarte houten jaloezieën, witte houten jaloezieën of grijze houten jaloezieën. Sommige varianten zijn er in mat- en hoogglans. Met houten jaloezieën heb je dus enorm veel keuze.

Comfortabel wonen met houten jaloezieën

Houten jaloezieën hebben nog veel meer voordelen. Naast dat ze meer sfeer geven en passend zijn bij elke inrichting, zijn ze ook enorm verduisterend. Je bepaalt zelf met de stand van de lamellen hoeveel licht je in de kamer wilt laten vallen. Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Doordat het licht op het hout valt, is de lichtinval zacht en rustgevend. Dit is een fijn gezicht en prettig gevoel.

Comfortabel wonen met houten jaloezieën

Stevig en snel schoon

Houten jaloezieën zijn enorm stevig. De houten lamellen blijven lang aan het koord hangen, waarmee je de hele rits omhoog trekt. Ook zijn ze makkelijk te onderhouden. De jaloezieën zijn binnen een mum van tijd stofvrij met een plumeau of een doekje. Als de jaloezieën een grote schoonmaakbeurt nodig hebben, doe je dat heel makkelijk met een doekje met een beetje allesreiniger. Hierdoor gaan ze lang mee en blijven ze jaren mooi.

Duurzaam en natuurlijk

Je hoeft je geen zorgen te maken om de bossen, als je kiest voor deze soort raamdecoratie. De houten producten die nu in de handel liggen, bevatten het FSC-keurmerk. Dat betekent dat ze zijn gekapt op duurzame wijze. Ook heeft hout een speciale betekenis in de Chinese Feng Shui filosofie. Hout is een natuurlijk element en staat symbool voor groei, nieuw leven en creatief tot bloei komen. Dit voel jij ook meer als je houten jaloezieën in huis neemt.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl