Last van vreemde geurtjes in huis? Reinig uw gordijnen eens

Last van vreemde geurtjes in huis? Reinig uw gordijnen eens!


Iedereen maakt zo nu en dan zijn of haar huis wel eens schoon. Dit is natuurlijk wel zo hygiënisch. Tijdens het schoonmaken maakt u gebruik van de stofzuiger, om de vloer, trappen en banken schoon te krijgen van stof en ander vuil. Mogelijk haalt u van te voren nog een doekje met sop over de kasten, meubelstukken en andere objecten. U dweilt u de vloer daarbij om het zo weer te laten blinken en fris te laten ruiken. Toch komt het vaak voor dat er onaangename geurtjes in het huis blijven hangen. Soms heeft u dit zelf niet eens door, omdat u er al aan gewend bent. U maakt het vast wel eens mee dat u op bezoek bent bij vrienden of familie en dat er daar altijd een typisch luchtje in het huis hangt. Er bestaat een grote kans dat zij dit ook bij u hebben! Wij geven u daarom de beste tips om alle geurtjes uit uw huis te verwijderen en uw huis weer neutraal te laten ruiken!

Filter stofzuiger

Het is verstandig om elke week te stofzuigen, om zo al het stof en vuil op te ruimen, dit stof en vuil brengt namelijk vaak muffe geuren met zich mee. Heeft u net stofgezogen, maar ruikt het nog steeds muf? Dan is het aan te raden om wat vaker het filter van de stofzuiger schoon te maken of te vervangen. Wanneer dit niet vaak genoeg gebeurt, blaast dit een muffe lucht in het huis.

Hetzelfde geldt voor de stofzuigerzakken. Veel mensen wachten te lang met het vervangen van de stofzuigerzak. Een stofzuigerzak die niet wordt vervangen zit vol met viezigheid, waar een muffe geur vanaf komt. Vervang deze daarom liever te vaak dan te weinig!

Putjes

Vaak kan er een rioollucht in het huis hangen, meestal in de keuken of in de badkamer. Dit zal te maken hebben met een verstopt putje. Gebruik gootsteenontstopper om alles wat vast zit en nare geuren afgeeft te verwijderen.

Was ophangen

De net gewassen beddengoed kan heerlijk naar wasmiddel ruiken. Toch is het verstandig om dit te drogen in de droger. Het ophangen van nat wasgoed kan een muffe lucht met zich meebrengen. Zeker als dit op een minder geventileerde plek gebeurd, zoals de zolder. Dit heeft te maken met het vocht wat van de was afkomt.

Grote stoffen oppervlaktes reinigen

Wat men vaak vergeet is dat tapijt, kussenslopen van de bank en gordijnen ook regelmatig moeten worden gereinigd! Zeker gordijnen vangen alle geurtjes op die in het huis rond zweven. Om uw huis weer fris te laten ruiken, is het slim om uw gordijnen op professionele wijze laten reinigen.

Heeft u tapijt of andere lastige stoffen elementen in huis, maar kunt u ze niet gemakkelijk zelf reinigen? Ga dan naar een professionele stomerij, zij weten hier wel raad mee.

Ventilatie

Tot slot is het verstandig om uw huis voldoende te ventileren. Zet zo nu en dan even alle ramen open als u thuis bent, en laat het doorluchten. Niet alleen de nare geurtjes worden minder, ook voorkomt u dat uw huis vol gaat zitten met vocht. Vocht is namelijk een grote boosdoener als het gaat om muffe geurtjes in huis.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl