Vier tips om in huis een workout te doen

Vier tips om in huis een workout te doen 


Zit je net zoals alle andere Nederlanders thuis vast vanwege COVID-19? Maak dan van lichaamsbeweging een onderdeel van je thuisroutine met geweldige thuistrainingen. Onze sportscholen zijn nu immers noodgedwongen gesloten, maar dat betekent niet dat je niet een geweldige workout kunt doen. Dit is immers gewoon mogelijk vanuit je eigen huis, bijvoorbeeld met behulp van halterschijven. Hier kun je al een paar goede oefeningen mee doen, maar dit is ook mogelijk met dumbbells bestellen. Nadat je deze gewichten in huis hebt gehaald kun je de onderstaande tips inzetten om een goede workout te doen vanuit je woning.  

Kies een trainingsruimte 

Wijs een hoek in je huis aan als je trainingsplek. Je hebt eigenlijk alleen maar een ruimte ter grootte van een yoga mat nodig om een ​​heleboel opties te hebben voor een effectieve en efficiënte training. Je kunt het beste niet gaan sporten op dezelfde plek waar je tv kijkt of eet. Dit zal je helpen om je te concentreren en toegewijd te blijven aan je training. Je moet dus niet afgeleid worden door je telefoon, computer of televisie. Het kan daarom beter zijn om te trainen in de garage bijvoorbeeld, maar je trainingsruimte kan ook een hoek van je zolder zijn.

Trek sportkleding aan

Kleed je alsof je echt naar de sportschool gaat. Je zult meer zin hebben om te sporten als je atletische kleding draagt. Misschien vind je het ook handig om je uw hardloopschoenen aan te trekken en 15 minuten huis- of tuinwerk te doen. Het is een geweldige manier om op te warmen en wat extra energie te krijgen voordat je aan je training begint. Het zou daarom slim kunnen zijn om te investeren in goede en ondersteunende hardloopschoenen. Je wilt immers wel dat je voeten goed verzorgd worden, wat mogelijk is met deze goede schoenen.

Stel realistische fitnessdoelen

Begin langzaam, vertrouw op je kracht en behandel je lichaam goed. Je hoeft er niet direct op volle snelheid in te springen. Leg in plaats daarvan vast wat je denkt dat redelijk is voor je lichaam en plan wat je elke week kunt doen op een gezonde manier. Misschien werkt het om met drie dagen per week te beginnen. Ga meer doen naarmate je je meer op je gemak voelt. Je kunt dan dus bijvoorbeeld meer workouts doen per week, maar je zou de trainingen ook wat zwaarder kunnen doen door zwaardere gewichten te gebruiken of meer reps te doen.

Focus niet op fitnessapparatuur

Je kunt bij de workouts gebruik maken van fitnessapparatuur, maar eigenlijk hoeft dat niet beslist. Er zijn namelijk zoveel goede oefeningen waarbij je gebruik kunt maken van je lichaamsgewicht. Denk bijvoorbeeld onder meer aan planking, push-ups en lichaamsgewicht squats. Hierbij gebruik je dus je eigen lichaam om de oefeningen uitdagend te maken. Bij deze drie verschillende oefeningen zul je veel verschillende spiergroepen kunnen trainen. Bovendien stellen ze je in staat om calorieën te verbranden, terwijl je natuurlijk ook nog eens goed spieren kunt opbouwen met deze oefeningen.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl